comunicat de presa

Alessio Lewithin: Transformarea unei pasiuni intr-o afacere a fost un pas usor si firesc

open kitchen

Dupa sapte ani in care a reunit in jurul blogului Mazilique.ro oameni cu pofta de viata si chef de experiente noi, Cristina Mazilu, jurnalist, food blogger si bucatar de placere, a deschis primul open kitchen din Bucuresti: Mazilique Studio.

Studioul a fost gandit ca un „loc de joaca” care sa gazduiasca ateliere de gatit, testari de retete si meniuri, intalniri gourmet, sedinte foto si lansari de produse sau petreceri private.

„Mi-am dorit o bucatarie deschisa, un spatiu care sa adune oamenii in jurul mesei. Pe langa mancare, am vrut un loc care sa creeze momente. De asta m-am si apucat de gatit, pentru ca era o experienta pe care o puteam imparti cu ceilalti – sa faci ceva, sa oferi, sa vezi ca oamenii se bucura si, astfel, sa primesti si tu inapoi”, povesteste Cristina Mazilu despre cum i-a venit ideea unui open kitchen.

Studioul de 90m2 se afla intr-o zona veche a Bucurestiului, pe Fainari, la numarul 5, si a fost amenajat de catre arhitecta Eliza Yokina, co-fondatoare a biroului de arhitectura SYAA. Coloana vertebrala de la care a pornit amenajarea intregului spatiu este masa comunala prelungita cu insula de gatit.

open kitchen

„Am plecat de la viziunea Cristinei asupra a ceea ce este o experienta culinara si am putut sa dau actuala configurare a spatiului – practica si functionala, deopotriva. Pentru Cristina, pe langa explorarea gusturilor si placerea degustarii, sunt importante legaturile care se tes intre oameni, printre farfurii si tacamuri, felul in care interactioneaza ei si cum un pretext de o cina sau un brunch poate fi o experienta sociala in sine”, completeaza Eliza Yokina.

Mazilique Studio reda cu fidelitate atmosfera din casele in care bucataria este camera „cea mai vie”, pentru ca este locul in care intalnirile devin gurmande si experientele se transforma in unele memorabile.

Photo credits: Catalin Georgescu

Casa di Peroni readuce spiritul Italiei in inima Bucurestiului
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: