Setari Cookie-uri

Muzica Fado intr-un turneu national cu Ricardo Caria

O muzica fascinanta, de origine portugheza, ce trezeste sentimente puternice de iubire si dor, nostalgie si pasiune launtrica.

comunicat de presa

Ricardo Caria

Pregateste cu fast turneul national de muzica Fado, “Sempre Amalia”, dedicat reginei acestui gen muzical, Amalia Rodrigues. O muzica fascinanta, de origine portugheza, ce trezeste sentimente puternice de iubire si dor, nostalgie si pasiune launtrica. Ricardo Caria va fi prezent in noua orase ale Romaniei, cu spectacole in care vocea sa si “guitarra portuguesa” vor aduce sunetele melodioase ce apartin cantecului popular al Portugaliei.

“ Fiecare zi reprezinta o noua sansa de auto-depasire”

Fado in limba portugheza inseamna „soarta”- un amestec de genuri culturale locale de muzica si dans a influentelor muzicale afro-braziliene. O muzica a meloancoliei si a iubirii cu dor, pe care Ricardo Caria o canta cu talent nativ. S-a nascut in Portugalia, insa locuieste in Romania din anul 2005. Este unul dintre artistii care a preluat acest gen muzical in afara granitelor Portugaliei, demonstrand ca e timpul ca muzica Fado sa cucereasca si alte taramuri...

“Fiecare zi reprezinta o noua sansa de autodepasire. Simt ca fiecare persoana in parte este speciala si ca niciun vis nu este imposibil de realizat, atunci cand acesta este hranit din suflet cu pasiune si mai presus de toate cu IUBIRE. Ambitia mea este sa vad si sa cuceresc lumea si nimic nu ma va impiedica sa fac acest lucru!“ spune Ricardo Caria

Citește și:

https://www.youtube.com/watch?v=T_1kx5dme0M&hd=1

Povestea lui Ricardo aduce cu ea momente de viata interesante

Nascut la Lisabona, la 16 decembrie 1978, inca de la o varsta frageda Ricardo Caria si-a dorit mereu sa vada lumea, sa calatoresca, sa descopere noi culturi si oameni de la care sa poata invata cum sa se autodepaseasca. A urmat cursurile Universitatii Tehnice din Lisabona, unde a absolvit ingineria mecanica.

Timp de zece ani - dintre care sase in Romania - a profesat ca inginer mecanic. Romania a fost tara unde a hotarat sa se stabileasca definitiv, dupa ce a trebuit sa lucreze aici pentru o fabrica ce apartine unei multinationale. Pentru ca s-a indragostit de meleagurile, oamenii si traditia acestui popor, a ramas. Tot aici si-a intemeiat o familie si are doi copii. Acum trei ani a avut curajul sa isi puna urmatoarea intrebare: "Cine este adevaratul Ricardo Caria?" Odata cu raspunsul a venit decizia prin care a hotarat ca drumul sau trebuie sa se schimbe, pentru ca din punct de vedere profesional nu se simtea implinit. In plus, sufletul ii spunea ca singura modalitate prin care ar putea sa-si urmeze visul ar fi acela de a alege MUZICA- cea mai apriga dintre toate pasiunile sale! Astfel a ales o noua cale, alimentat de o dorinta arzatoare care il inspira sa creeze si sa duca la bun sfarsit proiecte culturale prin intermediul carora notorietatea lui devine tot mai mare.

Citește și:

Proiectul artistic pentru care s-a dedicat trup si suflet, pentru acest turneu, se numeste “ Sempre Amalia”
Un proiect unic, o idee inedita, vizibilitate nationala, mii de spectatori si un artist portughez, pentru care totul s-a dovedit a fi posibil. ”SEMPRE AMALIA” este cel de-al doilea turneu sustinut de RICARDO CARIA, in cadrul proiectului sau de promovare a culturii portugheze in Romania.

Amalia Rodrigues a fost o sursa de inspiratie importanta pentru artisti, precum Dulce Pontes, Mariza, Ana Moura dar si pentru RICARDO CARIA.

Turnelul „Sempre Amalia” se va desfasura in perioada 11-21 aprilie 2016. RICARDO CARIA va sustine 9 spectacole in tara: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Deva, Cluj Napoca, Oradea, Timisoara si Arad (doua spectacole) pentru a aduce pe scena in anul 2016, povestea plina de mister a vietii Reginei Incontestabile a FADO-ului - asa cum Amalia Rodrigues este cunoscuta pretutindeni. Amalia Rodrigues a fost si este cea mai mare referinta culturala din Portugalia.

„Sempre Amalia” poate deveni spectacolul eveniment care va spune lumii intregi povestea de viata a celei pentru care: ,,In Fado singurul lucru care conteaza este simtirea. Pentru ca Fado nu a fost creat ca sa fie cantat. Pur si simplu se intampla. Il simti! Fara sa-l intelegi sau sa-l explici!”

Asta spunea Amalia Rodrigues despre muzica a carei regina incontestabila va ramane pentru totdeauna cea mai mare referinta.

Citește și:

Bilete

Brasov – Teatrul Dramatic Bucuresti – www.bilete.ro (https://www.bilete.ro/concert-sempre-amalia-fado-12-apr-2016), www.bilet.ro (https://www.bilet.ro/event.php?id=7366) Sibiu - Sala Thalia Deva - Teatrul de Arta Cluj-Napoca - Casa de Cultura a Studentilor (nr. Tel 0741.031.580) Timisoara - Sala Capitol Arad -Libraria Corina, Strada Mihai Eminescu, nr. 2 Oradea - Teatrul Regina Maria si la Casa de Cultura a Sindicatelor

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/803931249712100/

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.