Setari Cookie-uri

Halewood Wines & Spirits lanseaza un vin nou in gama Floare de Luna: Feteasca Neagra Rose

Floare de luna Feteasca Neagra Rose este primul vin rose din gama, dar si prima Feteasca Neagra Rose din portofoliul Halewood Wines & Spirits.

comunicat de presa

Halewood Wines & Spirits isi imbogateste portofoliul cu un sortiment nou in gama Floare de Luna: Feteasca Neagra Rose, un soi care este valorificat, in mod traditional, prin vinuri rosii. Lansat la sfarsitul lunii martie, noul sortiment se bucura deja de un mare succes in cadrul degustarilor, datorita corpului lejer si aromelor florale/fructate subtile. Feteasca Neagra

Floare de luna Feteasca Neagra Rose este primul vin rose din gama, dar si prima Feteasca Neagra Rose din portofoliul Halewood Wines & Spirits, si vine in intampinarea nevoilor consumatorilor, in conditiile cresterii spectaculoase a consumului de vin rose.

„Cererea si consumul de vin rose a atins cel mai inalt nivel de pana acum. Consumatorul se orienteaza catre vinuri rose seci, vinuri proaspete, cu un corp lejer, care se potrivesc foarte bine cu o varietate mare de mancaruri, vinuri ideale pentru sezonul cald. In contextul cresterii spectaculoase a rose-ului, am considerat ca este oportun sa valorificam soiul Feteasca Neagra intr-un vin rose deosebit. Avem deja o reputatie foarte buna pe piata cu vinurile obtinute din acest soi romanesc si am dorit sa le oferim consumatorilor nostri o experienta noua, deosebita”, a adaugat Marius Bratu, Sales Manager Halewood Wines & Spirits.

Gama Floare de luna promoveaza soiurile romanesti

In ceea ce priveste asocierile culinare, vinul Feteasca Neagra Rose este foarte versatil, putand fi consumat in orice moment al mesei, cu aproape orice preparat. De culoare rose deschis, cu reflexe violete, vinul este proaspat si fructuos, cu arome de capsuni si fructe rosii de padure, aciditate echilibrata, bine sustinuta de structura fina.

„Prin gama de vinuri Floare de Luna urmarim promovarea soiurilor romanesti. Am inceput cu Feteasca Neagra, despre care se spune ca este cel mai valoros soi autohton, dupa care am lansat Floare de luna Feteasca Alba, de provenienta transilvaneana, zona in care s-a nascut acest soi. La sfarsitul anului 2014, a venit randul Tamaioasei Romanesti sa fie scoase in fata, un vin sec ce provine din regiunea Dealu Mare. Ideea producerii unui vin rose din Feteasca Neagra ne-a incoltit in minte acum doi ani, iar recolta din 2015 de Feteasca Neagra ne-a convins, iar acum am considerat ca este cel mai bun moment sa il scoatem pe piata”, a declarat Lorena Deaconu, oenolog Halewood Wines & Spirits.

Noul sortiment Floare de Luna Feteasca Neagra Rose se regaseste atat in retail, in marile lanturi de magazine, cat si in Horeca si in magazinele proprii Halewood Wines & Spirits (https://www.winery-outlet.com/).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.