Setari Cookie-uri

Tabara de pictura Straja-Vila Alpin

Departe de aglomeratia de pe Valea Prahovei, statiunea Straja din Hunedoara, plina de istorie, de locuri de vis, de culoare, de liniste si de energie, este gazda, in aceasta saptamana, pentru 20 de artisti plastici din Romania si Moldova.

comunicat de presa

pictori

Departe de aglomeratia de pe Valea Prahovei, statiunea Straja din Hunedoara, plina de istorie, de locuri de vis, de culoare, de liniste si de energie, este gazda, in aceasta saptamana, pentru 20 de artisti plastici din Romania si Moldova. Invitati la a treia editie a Taberei ”Arta si Natura la Straja”, organizata de Vila Alpin, pictorii vor imortaliza pe panze peisaje din statiune si le vor reuni intr-o expozitie permanenta.

O parte dintre artisti se afla deja la a treia participare la tabara, in timp ce altii sunt la prima vizita in statiunea Straja, din inima Carpatilor Meridionali. Cu totii redescopera si descopera cu incantare, in aceste zile, oaza de liniste unde se spune ca se gasesc canale energetice legate de piramida energetica din Muntii Retezat, considerata cea mai importanta din tara noastra. Pentru cei initiati in aceste taine, locul este unul tamaduitor, iar pentru cei care nu stiu sa foloseasca energia Divina in acest scop, Straja este locul perfect pentru relaxare si inspiratie.

Cei 20 pictori din Romania si Republica Moldova vor crea la unison, intr-un spatiu rezervat artei, din incinta Vilei Alpin, tablouri inspirate de natura uimitoare din statiunea Straja. ”Ne dorim sa transformam in traditie aceasta Tabara de pictura - Arta si Natura la Straja -, ajunsa deja la a treia editie anul acesta. Evenimentul, sponsorizat de Vila Alpin si organizat in parteneriat cu ziarul Turism Club, este menit sa atraga atentia publicului asupra minunatelor obiective turistice din zona Statiunii si, in general, din judetul Hunedoara”, a declarat Mihaita Dumitrascu, gazda manifestarii.

Citește și:

Pictorii invitati sunt Mihai Boroiu, Rares Kerekes (din Sighisoara), Dumitru Nicolae Chilia, Gigi Coman, Marinela Dumitrescu, Dan Fantaneanu (Dafin), Radu Gheorghian, Radu Goia (din Salciua, Alba), Mirela Hagiu, Lucia Juncu (din Chisinau), Emilia Marinescu, Paul Mecet, Laurentiu Midvichi, Minu Movila, Constantin Tanislav, Cornel Vana (din Turda), Ami Vasilescu, Teodor Vescu si Teodor Visan (din Galati). ”Tablourile pe care artistii le realizeaza in cadrul taberei vor putea fi admirate de toti turistii care se vor caza la Vila Alpin, pentru ca picturile vor decora camerele, sala de conferinte si restaurantul unitatii de cazare, locatia transformandu-se astfel intr-o expozitie permanent”, a spus Gisela Moldoveanu, pictor si coordonator al grupului de artisti.

Pe langa sesiunile de lucru, participantii la tabara au programate plimbari pe traseele montane din statiune, vizita Schitul Straja si la parcul de aventura.

Avand in vedere multitudinea de obiective turistice din apropierea statiunii, cei mai activi dintre turisti, fie ei copii veniti in tabere sau angajati veniti in team building-uri, au posibilitati nelimitate de plimbare si de activitati in aer liber, putand vizita Cetatea Deva, Manastirea Prislop, Castelul Corvinilor, Pestera Bolii sau Cheile Banitei.

Citește și:

Iata 10 atractii turistice importante din zona:

  • Manastirea Prislop - atrage mii de pelerini la mormantul parintelui Arsenie Boca.
  • Cheile Butii, poarta de intrare in Parcul National Retezat.
  • Cheile Banitei, cu peisaje si caderi de apa spectaculoase.
  • Pestera Bolii, amenajata cu poduri suspendate, cu legende stravechi si cu portretul Fecioarei Maria format in stanca.
  • Cetatea Dacica Banita, deasupra pesterii, de mers doar cu ghid si echipament specializat de alpinism.
  • Sarmizegetusa Ulpia Traiana, recent intrata pe Ruta Imparatilor Romani, un loc unde inca se descopera istoria.
  • Zimbrii de la Hateg pe care, daca ai noroc, ii poti vedea atat in momentele lor de relaxare la umbra, cat si la plimbare.
  • Palatul Huniazilor, impunator si plin de viata, datorita evenimentelor multiple ce au loc intre zidurile sale.
  • Valea Marii, cascadele si Sfinxul Lazarul, vizibil doar prin ochiul magic al aparatului de fotografiat.
  • Cetatea Devei, considerata una din cele mai importante fortificatii din Transilvania.

Cat costa sa mergi in excursie sau in tabara la Vila Alpin Straja

”Pentru cazare, trei mese pe zi si o gustare pe care li le asiguram copiilor veniti in tabere scolare, costurile ajung la 85 de lei/ persoana/zi. Grupurile de peste 40 de persoane beneficiaza de gratuitate la programul de aventura (escalada, tiroliana si tehnici de supravietuire). Pentru grupurile mai mici trebuie sa se achite 200 lei/ zi”, explica Mihaita Dumitrascu, managerul Vilei Alpin Straja.
Potrivit acestuia, pentru excursii, tarifele pornesc de la 40 lei/ noapte de cazare si, respectiv, 70 lei/ doua nopti de cazare, la care se pot adauga diferite optiuni de masa.

Citește și:

In cazul cazarii pentru adulti, in vacante sau team building-uri, din martie pana in octombrie cazarea costa 100 lei/camera dubla, pe tot parcursul saptamanii. Apartamentele cu 4 locuri costa 150 lei/ zi, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend. ”In fiecare sezon pregatim oferte atractive, care includ cazare, masa si excursii montane si le adaptam fiecarui grup”, subliniaza managerul alpinstraja.ro.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.