Setari Cookie-uri

Efectul de domino al initiativei NESCAFE: cum asiguram cafeaua generatiilor viitoare

Actiunile NESCAFE in comunitatile de fermieri care cultiva cafea

comunicat de presa:

Pe 25 mai a avut loc, in cadrul Gradinii Botanice din Bucuresti, evenimentul ”Efectul de domino al initiativei NESCAFÉ”, in cadrul caruia au fost prezentate informatii despre initiativa pe care NESCAFÉ o desfasoara la nivel global, pentru a asigura o cafea de calitate si accesibila generatiilor viitoare. Actiunile dezvoltate de NESCAFÉ in comunitatile de fermieri au fost explicate in detaliu de cei trei invitati: Romel Francisco Castaño Santiago – fermier de cafea din Columbia, Wilson Rodrigo Osorio Vernaza – expert agronom, Nestlé, si Silvia Sticlea – Division Executive Manager, Nestlé Romania.

Planta de cafea se numara printre speciile sensibile la diversitate genetica, daunatori si schimbari de clima. Expunerea constanta la acesti factori va duce, in viitorul apropiat, la diminuarea productiei de cafea, iar, pe termen lung, planta de cafea va fi pusa in pericol.

Citește și:

Din acest motiv, in 2010, NESCAFÉ a demarat o initiativa globala pentru a sustine comunitatile de fermieri care cultiva cafea.

Legile fizicii ne invata ca fiecare actiune are un efect. Precum piesele unui domino, ceea ce facem astazi se poate resimti nu numai acum, dar si in viitor. Aceasta regula se aplica si in cazul cafelei, al doilea cel mai comercializat bun la nivel global , care are nevoie de ajutor pentru a fi disponibila pentru generatiile viitoare.

Dificultatile intampinate de fermierii de cafea

Venit pentru prima oara in Romania, Romel Francisco Castaño Santiago, un fermier de cafea din Columbia, a povestit in cadrul evenimentului ”Efectul de domino al initiativei NESCAFÉ” despre provocarile pe care le intampina in ingrijirea plantei de cafea:

”Planta de cafea este sensibila si are nevoie de o atentie deosebita. Fie ca este vorba de daunatori, fie de schimbarile de vreme din anumite perioade, recolta poate fi afectata. Este foarte important sa stii ce trebuie sa faci in aceste situatii. De aceea, apreciez foarte mult ajutorul pe care NESCAFÉ mi-l ofera. De la reprezentantii lor am invatat cum sa am grija de plantatie, cum sa cultiv arbori rezistenti la rugina plantei de cafea (o ciuperca la care planta de cafea este vulnerabila), din rasadurile primite de la ei, si cum sa imbunatatesc constant procesul de cultivare a cafelei. Toate aceste schimbari m-au ajutat sa imi dezvolt si sa imi imbunatatesc afacerea”.

Citește și:

Actiunile NESCAFÉ in comunitatile de fermieri care cultiva cafea

Pentru a afla care sunt activitatile pe care NESCAFÉ le dezvolta in comunitatile de fermieri, l-am avut alaturi pe Wilson Rodrigo Osorio Vernaza, expert agronom, Nestlé, care ne-a vorbit despre cum functioneaza initiativa NESCAFÉ in lume:

”Am demarat initiativa NESCAFÉ din dorinta de a-i ajuta pe fermieri sa poata infrunta provocarile cu care se confrunta si care afecteaza productia de cafea. Am inteles ca trebuie sa actionam deja, pentru a asigura generatiilor viitoare aceeasi cafea de calitate de care se bucura acum, si ca solutia este sa ajutam comunitatile de cultivatori de cafea. Ne-am propus ca, pana in 2020, sa distribuim 220 milioane de rasaduri de plante din soiuri rezistente la rugina plantei de cafea si sa oferim consiliere tehnica pentru mai mult de 10.000 fermieri pe an. Astfel, suntem alaturi de ei pe tot parcursul procesului de cultivare si de obtinere a unei cafele de calitate.”

Citește și:

Cum sustine Romania initiativa NESCAFÉ

La fel ca o piesa dintr-un domino, Romania are un rol important in sustinerea initiativei, despre care ne-a povestit mai multe Silvia Sticlea, Division Executive Manager, Nestlé Romania:

”Initiativa NESCAFÉ este o componenta importanta a obiectivului nostru de a contribui la un viitor sustenabil al cafelei. Este important sa desfasuram actiuni prin care sa ne asiguram ca si generatiile viitoare se vor putea bucura de o cafea de calitate, la un pret accesibil. De altfel, aceasta initiativa are un impact si asupra noastra, pentru ca romanii savureaza 15 cani de cafea NESCAFÉ pe secunda”.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.