Setari Cookie-uri

Scoala sigurantei Tedi

Primul an al programului a ajuns la final

comunicat de presa

scoala sigurantei tedi

Primul an al programului “Scoala sigurantei Tedi”, adresat elevilor aflati in primul an de studiu si desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana, a ajuns la final. Demarat in luna septembrie 2015, programul s-a derulat pe tot parcursul anului scolar 2015-2016. Scopul programului il reprezinta informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii prin metode educative specifice varstei lor pentru gestionarea acestora. In program s-au inscris 645 de scoli din 415 localitati din intreaga tara, insumand un total de 30.023 elevi de clasa I.

Programul educational national Scoala Sigurantei Tedi, ce urmareste insusirea informatiilor privind siguranta personala de catre elevii din clasa I, a ajuns la finalul primului an de desfasurare.

La Scoala Gimnaziala 194 din Bucuresti a avut loc festivitatea de incheiere a acestui prim an. Elevii clasei I au prezentat colegilor din clasa zero informatiile privind siguranta dobandite pe parcursul anului, participand la activitati concrete in care: au fost abordati de catre o persoana necunoscuta, au intalnit un copil care circula pe bicicleta fara casca, au traversat pe la o intersectie nesemaforizata si au fost implicati de catre lucratorii Politiei Romane in diverse jocuri educative. La final, au sarbatorit ca adevarati absolventi, aruncand in aer tocile primite in dar de la Tedi.

La eveniment au participat Ioana Visean, Director de comunicare Tymbark Maspex Romania, Rodica Diana Cherciu, Inspector general in cadrul Directiei Generale Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Subcomisar Florentina Cenja, coordonator al proiectului din partea Inspectoratului General al Politiei Romane. Evenimentul a fost moderat de catre jurnalistul Simona Dragomir, care s-a implicat si in promovarea mesajelor programului.

Primul an desfasurat la nivel national ne-a adus mari satisfactii. Inca de la inceput am fost impresionati de numarul mare de scoli inscrise, iar, pe parcurs, rezultatele transmise de catre cadrele didactice implicate ne-au bucurat mult. La fel de mult ne-a bucurat si implicarea Politiei Romane ai carei angajati au desfasurat multe activitati cu elevii claselor I din toata tara. Acum, la finalul primului an al Scolii Sigurantei, Tymbark Maspex Romania are clar certitudinea ca, prin acest program, vom face pasi mari in directia cresterii sigurantei copiilor”, a declarat Ioana Visean, Director de comunicare Tymbark Maspex Romania.

Citește și:

scoala sigurantei tedi

In program s-au inscris 645 de scoli din 415 localitati din intreaga tara, insumand un total de 30.023 elevi de clasa I. Tedi a asigurat suportul didactic prin materiale educative complexe si atractive pentru elevi astfel incat, la finalul anului scolar, copiii sa fie capabili sa identifice situatiile de risc la care pot fi expusi si sa adopte masuri de prevenire adecvate. Programul a urmarit furnizarea de informatii care sa se plieze pe modul de a fi si de a invata al copilului de clasa I. Activitatile concepute pentru predarea informatiilor despre siguranta au respectat nevoia copilului de a invata prin joc.

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice sustine astfel de programe pe care le apreciaza ca fiind foarte utile in directia cresterii sigurantei elevilor atat la scoala si acasa, cat si in spatii rutiere, sociale, de timp liber si virtuale. Le multumesc tuturor cadrelor didactice care s-au implicat in proiect si le transmit toata aprecierea noastra, cu atat mai mult cu cat este cunoscut faptul ca educarea copiilor in domeniul sigurantei personale si de grup este un proces de durata, care necesita cunostinte, exercitiu si multa implicare”, a declarat Rodica Diana Cherciu, Inspector general in cadrul Directiei Generale Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

,,La finalul primului an al programului ,,Scoala Sigurantei Tedi”, putem spune ca acesta a fost un succes, atat prin numarul mare al copiilor care au beneficiat de informatiile preventive, cat si pe baza reactiilor pozitive primite de la beneficiari: elevi, cadre didactice si parinti. Politia Romana s-a implicat activ in activitatile proiectului, atat pe componenta de prevenire a criminalitatii, cat si de educatie rutiera. Intalnirile pe care politistii le-au avut cu copiii, concursurile si expozitiile organizate au fost tot atatea prilejuri de a-i invata pe copii sa se fereasca de pericole, sa fie responsabili, sa gandeasca si sa actioneze preventiv. Le multumim tuturor colegilor care au pus suflet in implementarea proiectului, partenerilor nostri, copiilor care ne-au primit cu bratele deschise si carora le-am promis ca vom reveni si anul viitor” - comisar sef Constantin Stroescu, directorul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din Politia Romana.

Citește și:

In Polonia, acest program „Puchatek Safety Academy” (Academia Sigurantei Puckatek) este organizat anual inca din 2009 de catre Grupul Maspex (din care face parte compania Tymbark Maspex Romania) prin brandul Puckatek . La cele 7 editii organizate pana acum au participat 1.200.000 de elevi, iar la cea mai recenta campanie (in anul scolar 2015-2016) s-au inscris 8.000 de scoli din Polonia, cu un numar de 300.000 de elevi de clasa I.

Detalii privind desfasurarea proiectului pot fi urmarite pe www.scoalatedi.ro

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.