Setari Cookie-uri

Mondelez International raporteaza progrese importante in indeplinirea obiectivelor Call For Well-being

Raportul detaliaza modul in care compania, lider mondial in industria snack-urilor, a depasit aproape toate obiectivele stabilite pentru anul 2015.

comunicat de presa

Mondelez International

Depasirea obiectivelor de sustenabilitate 2015 referitoare la reducerea cantitatii de ambalaje, a emisiilor de gaze cu efect de sera, a deseurilor nete, a volumului de deseuri care ajung la rampele de gunoi si a consumului de apa

Cresterea numarului produselor ce ofera controlul portiilor si a continutului de cereale integrale din portofoliul de produse face parte din ambitia companiei de a deveni lider mondial in industria snack-urilor well-being

Mondelēz International a publicat recent Raportul privind progresul platformei Call For Well-being pentru 2015. Raportul detaliaza modul in care compania, lider mondial in industria snack-urilor, a depasit aproape toate obiectivele stabilite pentru anul 2015 privind amprenta de mediu si a stabilit obiective mai indraznete pentru anul 2020 pentru a combate impactul schimbarilor climatice. De asemenea, raportul descrie progresul Mondelēz International in ceea ce priveste ambitia sa de a deveni lider mondial in categoria snack-urilor well-being.

Dezvoltarea noastra este in mod direct conectata cu protejarea bunastarii planetei noastre, a vietii oamenilor care fac produsele noastre si se bucura de ele si a comunitatilor pe care le deservim", a declarat Irene Rosenfeld, Presedinte si CEO. "In anii ce au precedat lansarea platformei Call For Well-being, am facut progrese constante in indeplinirea angajamentelor noastre. Rezultatele solide pe care le-am obtinut in 2015 impreuna cu noile obiective de sustenabilitate pentru 2020 reprezinta o continuare a angajamentelor noastre si sustin aspiratia de a fi lider mondial in categoria snack-urilor well-being".

Lansata in 2013, platforma Call For Well-being se axeaza pe patru domenii vitale pentru bunastarea lumii intregi, acolo unde Mondelēz International isi poate aduce cea mai mare contributie: sustenabilitate, snack-uri well-being, parteneriate cu comunitatea si siguranta. Iata caracteristicile cheie ale progresului companiei:

Sustenabilitate

Citește și:
  • Reducerea gazelor cu efect de sera generate de procesele de productie cu 19 la suta pe tona, depasind obiectivul de 15 la suta.
  • Reducerea energiei utilizate in productie cu 11 la suta pe tona, se situeaza putin sub obiectivul de reducere de 15 la suta.
  • Eliminarea a 107 de milioane lb. (48.500 tone) de ambalaje, mai mult decat dublu fata de obiectivul propus pentru anul 2015, de 50 de milioane lb. (22.500 tone).
  • Reducerea consumului de apa cu 17 la suta pe tona, depasind obiectivul initial de 15 la suta.
  • Reducerea deseurilor cu 70 la suta pe tona, de aproape cinci ori mai mult decat obiectivul initial de 15 la suta.
  • Atingerea unui procent de 68% din volumul de productie pentru 2015 in locatii cu zero deseuri depozitate la rampele de gunoi, depasind obiectivul initial de 60 la suta.
  • Indeplinirea obiectivului de a avea 75% din volumul de biscuiti din Europa de Vest din grau Harmony, ce reprezinta programul de sustenabilitate pentru culturile de grau al companiei.
  • Suntem conform planului in ceea ce priveste obiectivul de a avea toate sursele de cacao sustenabile. La sfarsitul anului 2015, 21 la suta din boabele de cacao utilizate de companie erau obtinute in mod sustenabil.
  • Obiectiv atins de a avea o acoperire de 100 la suta din uleiul de palmier in 2013- RSPO (Masa rotunda cu privire la uleiul de palmier sustenabil). La sfarsitul anului 2015, 90 la suta din uleiul de palmier folosit de companie avea trasabilitate pana la fabrica.


Snack-uri well-being

Citește și:
  • S-a realizat obiectivul de a creste numarul produselor cu portii controlate ambalate individual, cu 25 la suta.
  • S-a realizat obiectivul de a creste continutul de cereale integrale cu 25 la suta - cu cinci ani mai devreme decat obiectivul propus.
  • Optiunile care se incadreaza in Better Choice reprezinta acum 25,5 la suta din veniturile companiei.
  • In ciuda progreselor importante inregistrate, de reducere a sodiului si grasimilor saturate din categoriile cheie, cum ar fi Biscuiti, exista provocari in reducerea acestora la nivelul portofoliului global per ansamblu; se accelereaza eforturile pentru categoriile-cheie pentru a atinge o reducere de 10 la suta pana in 2020. La sfarsitul anului 2015, continutul de sodiu si grasimi saturate a fost redus la nivelul intregului portofoliu cu 1 la suta si, respectiv, 2 la suta.
  • Suntem conform planului in ceea ce priveste obiectivul de a implementa, pana in 2016, la nivel mondial, etichetarea pe partea din fata a ambalajului a continutului caloric. La sfarsitul anului 2015, 68 la suta din portofoliul companiei a fost astfel etichetat.

Siguranta

Citește și:
    • Toate cele 150 de unitati de productie ale companiei au obtinut Certificarea ISO 22000, standard international pentru Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului.
    • Suntem conform planului in ceea ce priveste atingerea obiectivului de performanta privind siguranta la nivel global. In 2015, s-a obtinut o reducere de 13% a frecventei perioadelor de inactivitate datorate accidentelor de munca comparativ cu anul anterior, precum si o reducere de 21 de procente a Ratei Totale de Incidente pentru toti angajatii.

    Comunitati

    • Adaugarea a 3 noi programe de well-being pentru copiii si familiile lor din Mexic, Africa de Sud si Statele Unite ale Americii.
    • Suntem conform planului in ceea ce priveste atingerea obiectivului de a investi 50 milioane de dolari in parteneriate cu comunitatile pentru a promova un stil de viata sanatos. In 2015, s-a alocat suma de 39 milioane de dolari (78 de procente) pentru astfel de programe in 13 tari.

    Pentru a citi un rezumat al acestui raport, puteti accesa https://bit.ly/28Mbrd6. Pentru a consulta raportul complet, vizitati https://bit.ly/28MbANy, iar pentru infografic accesati https://bit.ly/28KVSws.

    Citește și:

      Vizionare placuta


      Kudika
      30 Iunie 2016
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.