Setari Cookie-uri

Saint-Gobain: solutii pentru casa viitorului

Construirea si amenajarea propriei locuinte poate fi unul din cele mai interesante si provocatoare proiecte de care vei avea parte cel putin o data in viata.

comunicat de presa

Saint-Gobain

Construirea si amenajarea propriei locuinte poate fi unul din cele mai interesante si provocatoare proiecte de care vei avea parte cel putin o data in viata. De la planificarea fiecarui pas al materialelor de constructii folosite, pana la luarea unor decizii importante cu privire la izolare sau luminozitatea incaperilor, proiectarea casei ideale este un adevarat test atat pentru constructori, cat si pentru locuitori.

Obiectivele ce definesc o casa eco-friendly

Casa perfecta, mai ales in viziunea arhitectilor sau a designerilor, trebuie sa asigure siguranta si confort pentru un stil de viata sanatos. Saint-Gobain nu construieste case, ci le echipeaza cu solutii de inalta calitate pentru a crea confortul ideal. Companiile care fac parte din grupul francez ofera solutii care determina eficienta cladirilor din punct de vedere al consumului de energie si astfel, contribuie la protejarea si salvarea planetei. Cele 5 aspecte cheie ale confortului sunt: estetica, vizualul, izolarea termica, acustica si calitatea aerului.

Citește și:

Care sunt beneficiile materialelor de constructii?

Cand vorbim despre constructia unei case, exista mai multe tipuri de structuri folosite:pereti portanti, in cadre de beton, structura metalica sau din lemn. Indiferent de tipul constructie ales, izolatia joaca un rol foarte important in obtinerea unui confort interior optim. Pe langa acest aspect, alegerea unui sistem performant de izolatie conduce si la atingerea unei eficiente energetice sporite. Varianta optima pentru realizarea acestui tip de izolatie este prin alegerea unor materiale performante.

Pentru pereti, in functie de situatie, se pot utiliza produse din vata minerala bazaltica sau de sticla. Acestea se pot monta, fie in sistem umed: termoizolarea realizata pe exterior a peretilor perimetrali utilizand vata minerala bazaltica inglobata intr-un sistem de adezivi pe baza de ciment, fie in sistem uscat: termoizolarea pe interior a peretilor perimetrali utilizand vata minerala de sticla dispusa intr-un sistem de gips-carton. Grosimea ce trebuie prevazuta pentru izolarea peretilor exteriori este de minim 15 cm iar produsul ales trebuie sa aiba o conductivitate termica cat mai scazuta.

Citește și:

Pentru acoperis sau mansarda se poate folosi vata minerala de sticla cu o conductivitate termica cat mai mica si dispusa intr-o grosime de minim 25 cm. Aceasta se monteaza intre grinzile ce sustin acoperisul, avand grija ca un strat de cel putin 10cm sa acopere aceste grinzi, cu rol de minimizare a puntilor termice. Acest lucru se poate realiza prin crearea unei structuri metalice pe care se aplica, ulterior, si folia bariera de vapori si difuzie, urmand inchiderile din gips-carton. Incalzirea poate fi facuta prin pardoseala sau prin incalzirea clasica cu radiatoare.

Spatiul, materialul si culoarea, principalele instrumente cu care opereaza arhitectul, sunt in mod esential dependente de lumina si implicit, de sticla, materialul cu ajutorul caruia ea este filtrata, orientata si dozata.

Aspectele care contribuie la sustenabilitatea unei cladiri (rezidentiale sau non rezidentiale) se refera la folosirea diferitelor tipuri de sticla, in functie de orientarea ferestrelor si de beneficiile pe care acestea le ofera, fie ca vorbim de control solar, izolare termica, transparenta, confort acustic, protectie etc, toate reunite oferind de fapt acel confort sporit de care sa ne bucuram.

Transparenta este un mijloc de legatura intre oameni si natura, o linie fina intre spatiul public si cel personal, dar in acelasi timp si elementul care suprima aceste limite dezvaluind un univers de posibilitati estetice si tehnice deosebite datorate utilizarii sticlei.

Citește și:

Asadar, prin combinarea unor solutii si strategii adecvate, putem transforma o casa simpla intr-un loc pe care il putem numi “acasa”.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.