Cea de-a II-a editie a concursului de muzica clasica „se cauta Enescu”, organizat de Orange, se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani la Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007.

Anul acesta, cu mai multe instrumente decat anul trecut, elevii de liceu cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani intra intr-un concurs de virtuozitate. In finala s-au calificat cate 3 concurenti din fiecare sectiune: pian, instrumente cu coarde, precum vioara, viola, violoncel, contrabas si instrumente de suflat din lemn, respectiv flaut, oboi, clarinet si fagot.

Pe 20 octombrie, Filarmonica din Sibiu va gazdui finala competitiei, unde tinerii muzicieni talentati au posibilitatea sa castige unul dintre cele 3 premii de 5.000 de euro. Conform traditiei, castigatorii vor participa la un concert de gala sustinut impreuna cu Orchestra Filarmonicii din Sibiu, pe 21 octombrie, de la ora 19:00.

Pentru a asigura o selectie corecta a participantilor, auditiile din etapele de preselectie si calificare s-au desfasurat fara ca juriul si concurentii sa se vada. La auditiile finale, in urma carora vor fi desemnati castigatorii concursului “se cauta Enescu”, din juriu vor face parte nume sonore ale scenei clasice europene, precum flautistul german Peter Holstlag, Cordelia Hoeffer, profesoara la Conservatorul din Salzburg si Pier Giorgio Calabria din Italia, cunoscut pentru performantele sale ca dirijor al Operei din Chicago.

“Concursul de muzica clasica “se cauta Enescu” este o initiativa Orange de care suntem foarte mandri si speram ca acesta sa devina un eveniment de traditie in randul tinerilor muzicieni talentati.”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: