Setari Cookie-uri

Perwoll si Syoss premieaza cei mai talentati tineri designeri romani la Gala Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca

Premiul Perwoll pentru tineri designeri este o recunoastere a excelentei in alegerea si combinarea tesaturilor, in timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colectii, fie din perspectiva stilului, fie a a mesajului transmis.

comunicat de presa:

Henkel Romania, prin marcile sale - Perwoll si Syoss, a premiat 4 designeri romani, in cadrul Galei de Absolvire a Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, sectia de Moda si Design Vestimentar, editia 2016. Gala a avut loc vineri, 1 iulie, la Sala Polivalenta Cluj-Napoca, bucurandu-se de participarea celor mai de seama reprezentanti ai lumii modei romanesti.

Juriul a fost alcatuit din designerul vestimentar Adelina Ivan, Fashion bloggerul Oana Stan si reprezentantii marcilor Perwoll si Syoss: Denis Asmarandei – Divizia Laundry & Homecare, Henkel Romania, respectiv Silviu Manole – Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

Premiul Perwoll pentru tineri designeri este o recunoastere a excelentei in alegerea si combinarea tesaturilor, in timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colectii, fie din perspectiva stilului, fie a a mesajului transmis. Premiile confirma talentul tinerilor designeri romani si, totodata, sunt menite sa le ofere un sprijin pentru debutul unei cariere in moda.

Citește și:

In acest an, Bogdan Druta (absolvent studii Licenta), respectiv Luis Drajan (absolvent studii Master), au castigat „Premiul Perwoll pentru tineri designeri”, acordat pentru al 7-lea an consecutiv absolventilor de Design Vestimentar, de catre Perwoll, pentru originalitate in combinarea tesaturilor, design si culori. De asemenea, Daniela Tamas (absolventa studii Licenta) a castigat Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie, o distinctie care ofera recunoastere creativitatii in conceptul propus si care are potential de a anunta noi trenduri de stil. Anul acesta, reprezentantii Sysos au decis acordarea unui al doilea premiu, in valoare de 1000 de lei catre tanarul designer Arielei Grumaz.

Despre castigatori
In cadrul Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 27 de colectii vestimentare, dintre care 16 de lucrari de licenta si 11 lucrari de master, selectate dupa criterii riguroase din randul absolventilor pentru a-si prezenta colectiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalenta.

Citește și:

„Gala UAD Cluj din acest an a fost un eveniment cu o selectie atenta si foarte bine organizat, in care am descoperit colectii extrem de bine concepute si, ca de fiecare data, alegerea castigatorilor premiilor Perwoll si Syoss n-a fost deloc usoara. La licenta, pe langa colectiile castigatoare, cea a lui Bogdan Druta, geometrica si bine structurata si cea a Danielei Tamas, o colectie inovatoare cu volumetrii atent studiate si echilibrate, mi-au atras atentia in mod deosebit si cea a Borbalei Ferencz, o colectie sport cu elemente neutre si nuante fluo sau cea a Ramonei Manghiuc despre comunism. De asemenea, am remarcat in mod special colectiile prezentate la master de catre Emese Bako, Sabina Pop si Carla Put si, desigur, pe cea a lui Luis Drajan, castigatorul premiului Perwoll din acest an”, a declarat Adelina Ivan, designer vestimentar si membra in juriul Premiilor Perwoll si Syoss.

Citește și:

„Ne bucuram ca Perwoll sustine pentru al 7-lea an consecutiv tinerii designeri, oferind premii absolventilor de la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. Credem ca la orice inceput de drum, recunoasterea si distinctiile sunt foarte importante”, a declarat Denis Asmarandei, Divizia Laundry & Home Care, Henkel Romania.

“Syoss sprijina si anul acesta talentele creative ale tinerilor designeri romani, avand incredere in puterea de inovare a noilor generatii. Suntem promotorii unui stil original si de aceea incurajam tinerii creatori in cautarea unui stil expresiv propriu”, a declarant Silviu Manole, Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.