comunicat de presa:

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Pe strazile Atenei, in anul 500 i.Hr., oamenii mancau zapada amestecata cu miere si fructe. La un secol distanta de greci, in 400 i.Hr., persii au realizat un produs refrigerat din taitei si apa de trandafiri, in care gheata era amestecata cu sofran, fructe si alte arome. Autorii primului aparat de facut inghetata sunt considerati a fi chinezii, care, cu peste 2200 de ani in urma foloseu un amestec de zapada si salpetru pe care il turnau peste exteriorul unor containere, pentru a cobori nivelul de inghet sub zero grade. Acestea erau umplute cu sirop peste care se adauga apoi zahar. Tot lor li se datoreaza si primele forme de inghetata pe baza de lactate, chinezii consumand orez fiert bine in lapte, cu diferite arome, pus la inghetat in zapada. Aducerea inghetatei din lapte cu fructe inghetate in Europa, din Orientul Indepartat, de la curtea Imparatului chinez, ii este atribuita calatorului si comerciantului Marco Polo.

De la crema inghetata la deliciul verii

Pe teritoriul romanesc, inghetata a fost prima data degustata la curtea lui Constantin Brancoveanu care avea o “ghetarie”, un loc foarte racoros, in care se gaseau, printre altele, sorbeturi si creme inghetate pentru ospetele sofisticate de la curte. Astazi, inghetata nu mai este o raritate si ne putem desfata cu acest desert racoritor ori de cate ori ne dorim. La pahar sau caserola, pe bat sau la cornet, Alpin57Lux a dus cremele inghetate de alta data la rang de deliciu, fiind una dintre cele mai bune si apreciate inghetate de la noi din tara. Incearca tortul Transalpina si te vei indragosti pe loc de cel putin una dintre cele patru arome delicioase: rom, stafide si ananas, triple chocolate, caramel cu ciocolata si artar cu nuci pecan.

Combinatii neasteptate, arome neobisnuite

Dulcele si saratul stau de multe ori bine laolalta, iar inghetata nu se dezice nici ea de aceasta combinatie. Printre cele mai neasteptate retete propuse de marii gelateristi regasim inghetata cu vin, inghetata cu hrean, pe cea cu foie gras, cu caviar sau cu homar. Cum ar fi insa sa inlocuiesti sosul de usturoi din shaorma cu inghetata? Ei bine, americanii au facut-o prin comercializare in Florida a cheeseburgerului cu inghetata, salata, muraturi, rosii. La aceasta ciudatenie se adauga si cea servita cu haggis din maruntaie de oaie, cu ramen sau cu carnat alb.

Inghetata cu lapte de mama este, poate, cel mai controversat sortiment al acestui desert realizat vreodata. Ea este dedicata cantaretei Lady Gaga si se obtine din lapte de mama, vanilie Madagascar si coaja de lamaie. Pe aceeasi linie a neobisnuitului in gastronomie se inscrie si inghetata cu carnat Weiswurst, un preparat nemtesc care se serveste pe paine. Una dintre cele mai scumpe inghetate este cea cu caviar sau foie gras. Ea se adreseaza, cu siguranta, celor mai sofisticate si rafinate gusturi, dar si celor mai generoase buzunare.

Nu departe de sortimentele amintite sunt si inghetata cu ansoa, cu iarba verde, inghetata din oua de crocodil, cu aroma de caracatita, calamar, carne cruda de cal, sarpe sau cu limba de vaca. Cu siguranta, insa, in marea de arome, una mai neasteptata decat cealalta, la final, batalia se da tot intre formele simple, intre clasicele vanilie si ciocolata. Pentru cei mai putini curajosi, dar care apreciaza diversitatea, Alpin57Lux propune inghetata Malgra pe bat, cu aroma de lapte si sirop de fructe de padure, vanilie cu baton si serbet de caramel sau ciocolata cu sirop de visine.

Multi spun ca acesta este cel mai bun desert din lume
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: