SILENT FILMS la cea de-a patra editie INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL

SILENT FILMS la cea de-a patra editie INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL

Cea de-a patra editie a InnerSound New Arts Festival va avea loc in Bucuresti, in perioada 28.09 - 1.10.2016.

comunicat de presa Retail jobs

festival

INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL - editia a 4-a TOUCH- prelungeste deadline-ul competitiei de filme/animatii mute de scurt metraj!

Tinerii artisti care isi doresc sa participe la SILENT FILM NIGHT in cadrul celei de-a patra editii InnerSound New Arts Festival isi mai pot inscrie scurtmetrajele in preselectie pana la data de 25 iulie 2016.

Cea de-a patra editie a InnerSound New Arts Festival va avea loc in Bucuresti, in perioada 28.09 - 1.10.2016 si include concerte camerale, instalatii, film mut si fotografie, precum si workshop-uri creative, punand muzica contemporana in relatie cu artele vizuale si multimedia.

Printre invitatii prestigiosi ai editiei 2016 se regasesc: cvartetul de coarde Ad Libitum (violonistii Alexandru Tomescu si Serban Mereuta, violistul Bogdan Bisoc si violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianistii Gabriela Sultana – Malta si Mihai Maniceanu - Romania, acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul de tehno acustic Project 128 - Olanda, compozitoarea si artista multimedia Svetlana Maras - Serbia, soundartist-ul si DJ experimental Lukatoyboy - Serbia.

Tema editiei, TOUCH, invita la reflectie asupra atingerii: ca granita intre tehnologie si simtire, ca punct de intalnire intre artist si spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie. Tema reprezinta si punctul de pornire in realizarea scurtmetrajelor, putand fi interpretata in orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinatie a acestora etc). Scurtmetrajele trebuie sa aiba o durata intre 3 si 8 minute.

Scurtmetrajele selectionate vor fi proiectate in cadrul SILENT FILM NIGHT, pe 29.09.2016, ora 20:00, la sala Elvira Popescu, insotite de coloana sonora realizata special de tineri compozitori romani si interpretata live de ansamblul cameral SonoMania, in formula clarinet, vioara, viola si violoncel, sub conducerea dirijorului Alexandru Mija.

Juriul concursului de scurt metraje de film mut este format din regizorul Andrei Ujica, regizorul Claudiu Mitcu si monteurul Catalin Cristutiu.

La finalul festivalului (1.10.2016) vor fi inmanate urmatoarele premii: Trofeul InnerSound pentru cel mai bun film, Premiul Publicului pentru filmul preferat, Premiul Publicului pentru muzica originala preferata.

Inscrierea scurtmetrajelor se poate face pana in data de 25 iulie 2016:

  • Prin transfer electronic sau link catre Vimeo/Youtube, pe adresa: innersound.festival@gmail.com

sau

  • Prin posta, pe adresa:Centrul de Muzica Electroacustica si Multimedia Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti Dl. Catalin Cretu Str. Stirbei Voda nr. 33, sector 1, 010102, Bucuresti, Romania

Participantii sunt rugati sa includa in aplicatie:

  • CV sau biografie
  • synopsis sau scenariul filmului
  • un text scurt ce descrie legatura cu tema festivalului, “Touch”

Rezultatele vor fi anuntate in jurul datei de 1 august, dupa care regizorii vor fi pusi in contact direct cu tinerii compozitori.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri