Advertorial

“Visez fara incetare. Cat exist, vreau sa cant” - sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viata de cunoscutul actor Marcel Iures in clipul oficial de promovare a Concursului International George Enescu 2016 (3-25 septembrie, Bucuresti). George Enescu si-a dorit sa fie compozitor, in primul rand, si nu si-a abandonat nicio clipa visul de o viata. A visat si sa-i ajute pe tinerii artisti sa se afirme si le-a facut pe amandoua. Urmand exemplul lui Enescu, Concursul George Enescu 2016 invita la o recunoastere si sarbatoare a visurilor care ne duc mai departe. “Traieste-ti visul!” este provocarea pe care o lanseaza Concursul celor 174 de tineri artisti din intreaga lume inscrisi in competitie, precum si publicului care va participa la recitalurile si concertele de la Ateneul Roman pentru a-i sustine.

“Ca om care se bucura de muzica, as spune ca participarea unui tanar artist la Concursul Enescu este o incercare pentru care chiar merita sa traiesti! George Enescu este unul dintre compozitiorii care au facut cultura muzicala europeana mai bogata, nu mai vorbesc de cultura romaneasca. Enescu are o valoare de unicat. Asa ca sa iti incerci fortele sub o asemenea icoana reprezinta ceva in viata. “, a declarat pentru presa actorul Marcel Iures.

Clipul de promovare al Concursului Enescu 2016 poate fi vizualizat aici:

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

In total, 174 de tineri artisti au fost selectati sa intre in competitie timp de 22 de zile in cadrul editiei 2016 a Concursului International George Enescu. Acestia au fost selectati de juriul de specialitate dintr-un total de 317 de tineri inscrisi din 48 de tari, cu 40% mai multi fata de editia 2014 a Concursului. Concursul Enescu 2016 aduce de asemenea pe scena Ateneului Roman sase recitaluri extraordinare, ale unor muzicieni consacrati, membrii ai juriului, precum si ale castigatorilor editiei trecute a Concursului Enescu - tineri aflati in plina afirmare in cariera internationala. Concertul de Deschidere a Concursului Enescu 2016, precum si Finala de Pian sunt deja sold-out, in timp ce pentru celelelate evenimente se mai gasesc bilete, acestea fiind disponibile in reteaua Eventim. Preturile biletelor pentru Concursul Enescu 2016 variaza intre 40 si 50 de lei.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: