Elevii romani au castigat 15 medalii la Olimpiadele Internationale de Informatica, Matematica si Fizica

Elevii romani au castigat 15 medalii la Olimpiadele Internationale de Informatica, Matematica si Fizica

Elevii romani care au facut parte din loturile olimpice de Informatica, Matematica si Fizica se intorc de la Olimpiadele Internationale de anul acesta cu 15 medalii

comunicat de presa

olimpiada

Elevii romani care au facut parte din loturile olimpice de Informatica, Matematica si Fizica se intorc de la Olimpiadele Internationale de anul acesta cu 15 medalii: doua de aur, 11 de argint si doua de bronz. Programul Hai la Olimpiada!, initiat de Fundatia eMAG si sprijinit de BCR, a sustinut pregatirea celor trei loturi olimpice.

Olimpiada Internationala de Informatica

La editia din 2016 a Olimpiadei Internationale de Informatica, care s-a desfasurat in Kazan (Federatia Rusa) in intervalul 12-18 august, elevii romani au obtinut patru medalii: trei de argint si una de bronz. Costin Andrei Oncescu, Andrei Costin Constantinescu si Andrei Popa au castigat medalii de argint, iar Radu Muntean a obtinut o medalie de bronz.

Olimpiada Internationala de Matematica

La cea de-a 57-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, care a avut loc in perioada 6-16 iulie in Hong Kong, lotul olimpic de Matematica al Romaniei a obtinut cinci medalii de argint si una de bronz.

Medaliile de argint au fost castigate de Teodor Andrei Andronache, Ciprian-Mircea Bonciocat, Ovidiu Neculai Avadanei, Alexandru Pascadi si de Ioan Laurentiu Ploscaru, iar cea de bronz a fost obtinuta de Tudor Plopeanu.

Olimpiada Internationala de Fizica

In ceea ce priveste cea de-a 47-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, care s-a desfasurat la Zürich (Elvetia) in intervalul 11-17 iulie, elevii din lotul olimpic de Fizica s-au intors acasa cu doua medalii de aur si trei de argint.

Dan Stefan Eniceicu si Razvan Octavian Radu au reusit performanta sa castige medalii de aur, iar Robert-Iulian Raveanu, Tudor Costel Cretu si Andrei Catalin Raduc au obtinut medalii de argint.

„Si in anul scolar 2015-2016, in cadrul programului Hai la Olimpiada!, am continuat sa sustinem pregatirea loturilor nationale de Informatica, Matematica si Fizica pentru concursurile internationale. Aceste rezultate nu sunt nici episodice si nici intamplatoare, ci sunt expresia eforturilor comunitatii copiilor care vor si pot sa se pregateasca la un nivel peste medie, sub indrumarea profesorilor valorosi. Cei 15 medaliati sunt exponentii acestei comunitati, care reuseste inca sa aiba rezultate exceptionale, intr-un sistem ale carui rezultate generale sunt din ce in ce mai slabe. Noi ii felicitam pe elevi si pe profesori pentru rezultatele foarte bune si ii asiguram ca vom continua sa ii sprijinim!”, a declarat Tudor Vlad, Presedintele Fundatia eMAG pentru Educatie.

„BCR felicita performanta remarcabila a olimpicilor internationali si le multumeste tuturor pentru munca, pasiunea si determinarea lor. Suntem mandri ca putem fi alaturi de tinerii care vor scrie viitorul Romaniei si credem ca investitia in educatie si sustinerea copiilor si tinerilor care vor sa faca performanta este o investitie solida in viitor. Credem ca tinerii cu potential ridicat de astazi sunt liderii de maine, modele de care Romania are nevoie. Vom continua sa ii sustinem, pentru ca noi, toti, avem nevoie nu doar de lideri bine pregatiti, dar si de modele inspirationale, care pot sa contribuie la dezvoltarea unei societati competitive, bazata pe valori si principii legate de munca, determinare si urmarirea performantei”, a declarat si Ionut Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.

Hai la Olimpiada! este un program initiat de Fundatia eMAG in 2012, in cadrul caruia sunt sustinuti elevii si profesorii care doresc sa se pregateasca si sa faca performanta la Informatica, Matematica si Fizica. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanta si cele mai importante concursuri pentru elevi.

In prezent, functioneaza paisprezece centre de performanta Hai la Olimpiada!, in sapte judete din tara. In anul scolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregatit saptamanal in centrele de performanta din Bucuresti, Constanta, Buzau, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara, sub indrumarea a 154 de profesori.

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri