Setari Cookie-uri

Ghidul Back to Gradi - despre intoarcerea la gradinita

Noua parinti (bloggeri si jurnalisti) dar si un psiholog si-au unit fortele si au realizat ghidul de intoarcere la gradinita

comunicat de presa

ghidul back to gradi

Noua parinti (bloggeri si jurnalisti) dar si un psiholog si-au unit fortele si au realizat ghidul de intoarcere la gradinita, care poate fi citit gratuit aici: http://bit.ly/2cQy2my

Pentru ca multi parinti au batai de cap dupa primele zile de gradinita, noua bloggeri si jurnalisti si-au spus secretele si au pregatit o serie de sfaturi utile pentru parintii care vor ca inceputul noului an de gradinita sa fie mai usor si mai distractiv. Ellie White, Cristian China Birta, Daniel Osmanovici, Luana Danet, Dan Brumar, Cristina Otel, Ana Nicolescu, Oana Bulzan si Claudia Stirbei au pregatit „Ghidul Back to Gradi”, primul ghid cu sfaturi de la parinti, pentru parinti.

Revenirea la gradinita nu este tocmai usoara, nici pentru cei mici, dar nici pentru parinti. Tocmai de aceea, o parte dintre cei mai apreciati bloggeri si jurnalisti parinti au povestit in „Ghidul Back to Gradi” despre adaptarea copiilor lor noul program si noul mediu.

Cantareata Ellie White spune ca una dintre provocarile revenirii la gradi este trezirea de dimineata: „Este mai greu putin, pentru ca am fost in vacanta si s-a schimbat putin programul de somn si de masa (...). Mai greu pentru noi este sa ne trezim la 06-07 dimineata, dupa ce avem evenimente in noaptea anterioara, dar pentru micuti facem orice!”. In acelasi timp, blogger Cristian China dezvaluie o tactica importanta a sa, aplicata in cazul tuturor celor 3 copii: „Noi am ales pentru toti copiii nostri sa ii pregatim pe sistem de curiozitate, sa vrea sa vada cum e acolo”.

Pe de alta parte, parintii au povestit si intamplari amuzante. Oana Bulzan, redactor-sef Kudika.ro, povesteste despre inceperea gradinitei ca „A fost o schimbare mare. Este singurul nostru copil si singurul nepot pentru ambele familii de bunici. Altfel spus, Buricul Pamantului. Imaginati-va acum acest Buric impartind atentia educatoarei cu alti copii!”.

Secretele celor mai indragiti parinti din mediul online au fost completate in „Ghidul Back to Gradi” de sfaturile psihologului Ligia Moise, care vorbeste despre cum poti sa faci din aceasta experienta o joaca si ofera sfaturi utile pentru parinti. „Da-i voie copilului tau sa experimenteze, lasa-l sa exploreze, ajutandu-l astfel sa devina independent! Un copil care va reusi sa gestioneze singur problemele specifice varstei sale va fi un copil responsabil, capabil sa faca alegerile potrivite”, este unul dintre sfaturile psihologului clinician Ligia Moise.

Citește și:

„Ghidul Back to Gradi” este un proiect marca Play-Doh, util parintilor ai caror copii intra acum in grupa mica, dar si celor ai caror copii sunt in grupe mai mari iar acum revin la gradinita dupa vacanta de vara. Bloggerii si jurnalistii parinti au venit cu sfaturi utile care ii pot ajuta pe parintii din Romania sa treaca mai usor peste perioada de acomodare a copiilor la gradinita.

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.