Concept nou pe piata restaurantelor din Romania: Le Vivier, singurul Oyster Bar deschis in Capitala

Concept nou pe piata restaurantelor din Romania: Le Vivier, singurul Oyster Bar deschis in Capitala

Deschis de curand, Le Vivier este un concept unic in Romania - primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare.

comunicat de presa

Le Vivier

Deschis de curand, Le Vivier este un concept unic in Romania - primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare. Stridia Krystale, medaliata in 2015 cu aur la Paris, si homarul albastru sunt doua dintre specialitatile pe care le puteti gasi in exclusivitate in restaurantul din zona Dorobanti.

Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si molustele ajung in restaurant vii, fiind transportate si mai apoi pastrate in bazine cu apa de ocean care respecta temperatura si salinitatea din mediul lor natural.

“Le Vivier este singurul Oyster Bar din Romania si ne-am propus de la inceput sa oferim produse proaspete si de cea mai buna calitate celor care ne trec pragul. Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l'enfer, Papillon pana la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015. Suntem singurul restaurant din Romania care comercializeaza homarul albastru, care ajunge pe masa clientilor la mai putin de 24 de ore de cand a fost pescuit. In meniul restaurantului se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine. Suntem bucurosi sa-l avem in echipa Le Vivier pe Mihai Dornescu, bucatar sef cu o experienta de 17 ani in pregatirea fructelor de mare, ultimii 4 ani petrecandu-i in restaurantele din Franta”, povesteste Andrei Dascalu, managerul Le Vivier.

Le Vivier

Situat pe strada Putul lui Zamfir din Bucuresti, restaurantul ofera clientilor si un magazin de delicatese si ocupa o suprafata de 100 de metri patrati, spatiul fiind complet refacut cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini. Designul deosebit si calitatea materialelor folosite au atras atentia redactorilor de la revista italiana de arhitectura Inside Art, care l-au clasificat ca fiind nu doar un restaurant, ci un spatiu care reuseste sa creeze fuziunea perfecta dintre materiale pentru a incanta simturile: alama lustruita, fier, cupru, lemn lacuit, catifea si nu in ultimul rand, oglinzi. Mobilierul, vitrinele frigorifice, acvariile, toate au fost facute pe comanda si special adaptate spatiului, fiind realizate cu implicarea mai multor mesteri artizani din Franta si Italia, investitia totala in restaurant ridicandu-se la aproximativ 250.000 euro. Le Vivier se bucura de apreciere in Marea Britanie, fiind premiat de catre Luxury Travel Guide cu titlul de Seafood Restaurant of the Year for Bucharest in cadrul Restaurant & Bar Awards 2017.

“Pasiunea noastra pentru fructe de mare este una veche, fiind de mai multi ani importatori si furnizori de fructe de mare in HORECA. Ideea Le Vivier a pornit de la faptul ca interesul de consum pentru fructe de mare a crescut si am realizat ca pe piata din Romania nu exista niciun oyster bar, concept foarte des intalnit mai ales in tarile cu deschidere la ocean. In aprilie 2015 am inceput proiectul si cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini, am refacut de la zero spatiul de 100 metri patrati care avea sa devina, un an mai tarziu, primul oyster bar din Romania, cu o capacitate de 25 de locuri in zona de restaurant si un magazin specializat in fructe de mare si alte delicatese. Magazinul ofera in premiera cinci tipuri de caviar de la celebrii producatori Maison Kaviari din Paris, o selectie de peste afumat, uleiuri, condimente, branzeturi si unt, toate fiind produse artizanale”, a afirmat Andrei Dascalu.

Le Vivier

O masa pentru doua persoane la restaurantul Le Vivier porneste de la 250-300 de lei si include un antreu, un fel principal si doua bauturi, in vreme ce pretul pentru homarul albastru, variaza in functie de sezon de la 200 de lei pana la 350 lei. Pretul stridiilor porneste de la 8 lei si poate ajunge la 19 lei per bucata. Meniul se schimba periodic pentru ca iubitorii de fructe de mare sa poata experimenta cat mai multe sortimente.

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri