Setari Cookie-uri

Incepe MATERIA: evenimentul iubitorilor de creatii din piele

45 de designeri si branduri romanesti vor expune colectii capsula si piese-statement create exclusiv pentru MATERIA

comunicat de presa

Materia

Primul targ de design contemporan din Romania va fi lansat in acest weekend, pe 5-6 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard. 45 de designeri si branduri romanesti vor expune colectii capsula si piese-statement create exclusiv pentru MATERIA

Prima editie a targului MATERIA va fi lansata cu surprize pregatite pentru public si pentru designeri de catre Dan Piersinaru, organizatorul targului.

“Experienta organizarii acestei prime editii imi intareste intuitia cu care am inceput: creatia in piele este necesara si trebuie sustinuta. Aceste obiecte, precum tot ceea ce presupune design-ul contemporan in piele, capata valoare intr-un context unitar si aici intra in scena targul MATERIA. Exista un potential enorm de crestere, iar designerii, producatorii si industria pielariei din Romania merita privite din unghiul calitatii si al autenticitatii”, spune Dan Piersinaru.

Citește și:

Una dintre surprizele pregatite o reprezinta participarea Danei Rogoz cu o colectie speciala a plicurilor sale, Moon by Dana Rogoz. “Pentru mine este o mandrie sa particip la targul de design contemporan MATERIA si sa ma alatur astfel designerilor invitati, care creeaza mai mult decat niste obiecte utilitare, ci niste obiecte-concept. Cu aceasta ocazie voi lansa o editie limitata a gentii Moon cu fete detasabile, realizata dintr-o piele metalica, cu o textura ce aminteste de suprafata neregulata a lunii”, spune Dana Rogoz.

Dana Rogoz

O alta noutate marca MATERIA este participarea unuia dintre cei mai cunoscuti stilisti din Romania, Ovidiu Buta, in prima zi a targului, pe 5 noiembrie. Acesta va alege din obiectele celor 45 de designeri participanti si le va integra in categoria “Recomandat de Ovidiu Buta”.

Citește și:

MATERIA isi propune sa incurajeze tinerii designeri, motiv pentru care, impreuna cu festivalul Diploma, ofera sansa unui proaspat absolvent de a avea colectia expusa in fata a mii de vizitatori. Alexandru Floarea, absolvent al Universitatii de Arta din Iasi, a primit premiul MATERIA in cadrul Festivalului Diploma, iar colectia lui vestimentara „Dni - powstania” poate fi vazuta si achizitionata in cele doua zile ale targului. Alexandru Floarea va avea sansa sa se alature comunitatii de designeri si sa invete de la cei mai buni.

Vizitatorii au ocazia sa voteze designerul lor preferat la MATERIA, beneficiind astfel de intrarea in tombola targului, unde au sansa sa castige un obiect creat de designerul votat.

Designerii participanti la MATERIA sunt Mihaela Glavan, Otilia Flonta, Matei Corvin, Alexandra Abraham, Yvy Bags, Paul Christian, Atribut, Bogdan Deliu, Iutta, Laura Olaru, Snob, Lemnia, Moon by Dana Rogoz, Adina Grapa, Le Dot, Ana Marchetanu, Ana Niculae, Andra Oprea, Atelier437, Atelierele harniciei, DIA by Diana Groza, Giuka, Jules by Julia S, Lady Magpie, Le Xa, LIA, Luwa, Oana Lupas, Oana Vasiloiu, Sebastian Roncea, Simina Filat, Sophie Handbags by Andra Paduraru, Ana Kaloni, Lucienne si Verogia.

Citește și:

Creat si sustinut de Autor, MATERIA este primul targ contemporan de design in piele care isi propune sa devina in lumea creatorilor in piele ceea ce Autor este in bijuteria contemporana: o platforma dedicata designerilor si creatorilor care lucreaza in piele sau au ca material principal de creatie pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine statator, care are loc toamna, unde participarea se face pe baza de selectie.

Orar MATERIA:

  • Sambata 5 noiembrie: 11.00 – 20.00
  • Duminica 6 noiembrie: 11.00 – 20.00

Pretul unui bilet de intrare: 10 lei

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.