Setari Cookie-uri

Patrick Swayze urmeaza un tratament experimental

Doctorul M. Wasif Saif, directorul sectiei de gastroenterologie de la Universitatea Yale, a afirmat ca actorul ar trebui sa rapunda bine la tratament, avand in vedere conditia sa fizica de invidiat. Desi medicamentul Vatalanib, pe care Swayze a inceput sa il ia, este inca in stadiu experimental, studiile au aratat ca pacientii care au o forma fizica buna au inregistrat rezultate promitatoare. In general, medicamentele experimentale sunt administrate pacientilor aflati in faza terminala a unei boli.

Actorul Patrick Swayze, care sufera de cancer pancreatic, a inceput un tratament cu un medicament aflat in stadiu experimental, in incercarea de a invinge boala.

Doctorul M. Wasif Saif, directorul sectiei de gastroenterologie de la Universitatea Yale, a afirmat ca actorul ar trebui sa rapunda bine la tratament, avand in vedere conditia sa fizica de invidiat.

Desi medicamentul Vatalanib, pe care Swayze a inceput sa il ia, este inca in stadiu experimental, studiile au aratat ca pacientii care au o forma fizica buna au inregistrat rezultate promitatoare. In general, medicamentele experimentale sunt administrate pacientilor aflati in faza terminala a unei boli.

Patrick Swayze, in varsta de 55 de ani, este si un talentat dansator, lucru care i-a permis sa isi pastreze conditia fizica. Medicul care il ingrijeste a infirmat zvonurile potrivit carora actorul mai are doar cateva saptamani de trait, marturisind ca sunt optimisti in privinta vindecarii.

Cancerul la pancreas este una dintre cele mai grave forme ale acestei maladii, doar unul din 10 bolnavi supravietuind cinci ani dupa diagnosticare. Aceasta forma de cancer se raspandeste rapid la celelalte organe, ceea ce, in majoritatea cazurilor, face imposibila o operatie.

Sursa: HMultiplex

Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.