Setari Cookie-uri

S-a deschis sezonul de PETscuit

Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) si Holcim (Romania), in parteneriat cu organizatia nonguvernamentala Salvati Dunarea si Delta!, Primaria Sector 4 si Urban SA, organizeaza o actiune de ecologizare a malurilor Dambovitei, zona Popesti-Leordeni. Echipa de voluntari este condusa de Marius Postelnicescu, Director General al ANAR, si de Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania). De asemenea, vor fi montate si 15 cosuri pentru colectare selectiva, care vor fi preluate, impreuna cu deseurile colectate in timpul actiunii, de catre Urban SA.

Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) si Holcim (Romania), in parteneriat cu organizatia nonguvernamentala „Salvati Dunarea si Delta!”, Primaria Sector 4 si Urban SA, organizeaza o actiune de ecologizare a malurilor Dambovitei, zona Popesti-Leordeni. Echipa de voluntari este condusa de Marius Postelnicescu, Director General al ANAR, si de Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania). De asemenea, vor fi montate si 15 cosuri pentru colectare selectiva, care vor fi preluate, impreuna cu deseurile colectate in timpul actiunii, de catre Urban SA.

Actiunea de astazi face parte din campania „Sa pastram apele curate!”, initiata de ANAR in parteneriat cu Holcim (Romania). Campania consta in activitati de ecologizare pe malurile si luciul raurilor si lacurilor din Romania, in toate bazinele hidrografice. Totodata, campania are un puternic caracter informativ, indemnand populatia sa deprinda un comportament adecvat fata de apa. De asemenea, in colaborare cu autoritatile locale si firmele de salubrizare, in perioada iulie-septembrie, vor fi montate cosuri de colectare selectiva in toate bazinele hidrografice, urmand ca acestea sa fie intretinute si golite de catre firmele de salubrizare locale. Cosurile metalice, cu greutatea de 52 kg, sunt destinate colectarii selective a deseurilor: plastic (reprezentat grafic de “PETste”), hartie si metal (reprezentat grafic de “meDOZA”).

In cadrul campaniei „Sa pastram apele curate!”, Holcim (Romania) contribuie si financiar cu 90.000 EUR, suma care este destinata achizitionarii celor 900 de cosuri pentru colectare selectiva, precum si pentru materiale promotionale si informative.

„Pentru Holcim (Romania) implicarea in proiecte de responsabilitate sociala reprezinta deja o traditie. Sustinem astfel principiile dezvoltarii durabile si credem ca, daca vrem sa vedem o schimbare, tine de fiecare dintre noi sa se implice activ si sa contribuie la aceasta schimbare. De aceea, noi ne-am alaturat campaniei „Sa pastram apele curate!”, initiata de Administratia Nationala "Apele Romane". Ne dorim sa vedem cat mai multe eforturi unite si alte astfel de parteneriate publice-private.” a declarat Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.