Setari Cookie-uri

Sergio Mendes lanseaza Encanto

Fergie, Juanes, Natalie Cole, Carlinhos Brown, Herb Alpert, Lani Hall, Ledisi si multi alti artisti se alatura legendarului muzician brazilian pentru primul sau album din ultimii doi ani.

Fergie, Juanes, Natalie Cole, Carlinhos Brown, Herb Alpert, Lani Hall, Ledisi si multi alti artisti se alatura legendarului muzician brazilian pentru primul sau album din ultimii doi ani.

Concord Records lanseaza Encanto, cel mai recent album al legendarului muzician de originie braziliana, Sergio Mendes.

Encanto vine dupa succesul de proportii inregistrat in 2006 cu albumul Timeless, realizat in colaborare cu will.i.am. Encanto ne aduce si mai aproape de Brazilia si ritmurile sale, toate piesele de pe album fiind inregistrate in Rio si Bahia si mixate in Los Angeles. La realizarea acestui material au participat si alti muzicieni de pe tot globul, inclusiv super starul latin Juanes din Columbia, talentatul Carlinhos Brown si Vanessa da Mata din Brazilia, grupul japonez pop Dream Come True, Zap Mama din Belgia, rapper-ul Italian Jovanotti, precum si staruri americane ca Fergie, Ledisi, Natalie Cole, Herb Alpert si sotia sa, membra originara a trupei Brasil ’66, Lani Hall.

Encanto este un album in stilul clasic Sergio Mendes, evidentiind pasiunea maestrului pentru melodiile ispititoare si ritmurile contagioase. Pe noul album, Mendes a inregistrat patru compozitii Carlos Jobim: o versiune hip hop a piesei Agua de Beber acompaniat de Toninho Horta la chitara, sotia sa, Gracinha Leporace si insusi Sergio Mendes care ne incanta cu abilitatile sale de instrumentist cu cateva solo-uri memorabile la pian; Waters of March interpretata alaturi de nominaliazata la premiile Grammy din 2006, Ledisi; piesa este inregistrata si in limba franceza de catre grupul afro-european Zap Mama; Somewhere in the Hills alaturi de vocea inconfundabila a lui Natalie Cole; si Dreamer, care marcheaza un moment unic: pentru prima data Sergio Mendes colaboreaza la o meldoie de pe un album al sau cu mentorul Herp Alpert.

Poate ca cel mai indraznet cover de pe albumul Encanto este noua versiunea a piesei interpretate de Burt Bacharach,

The Look of Love, pe care Mendes o transpusese initial pe ritmurile de bosa nova in 1967. Aceasta a doua interpretare, produsa de will.i.am de la Black Eyed Peas, pastreaza ritmurile fermecatoare ale piesei in original, aducand cantecul in secolul XXI cu ajutorul tobelor explozive si al lui Fergie, care interpreteaza refrenul rap in modul cel mai sexy cu putinta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.