Setari Cookie-uri

Studiului Observational Activia

Danone Romania a prezentat astazi rezultatele Studiului Observational Activia, realizat cu sprijinul Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, in cadrul caruia au fost urmarite efectele consumului regulat de Activia in promovarea confortului digestiv. In Romania, 67% din femei acuza frecvent simptome de balonare, 26,3% senzatie de greutate in abdomen si 21,8% tranzit intestinal lent.

Studiul s-a desfasurat in sase mari orase din Romania: Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova si Constanta. In cadrul studiului, 106 medici de familie au selectat un numar de 767 respondenti cu tulburari functionale digestive. La studiu au participat atat femei, cat si barbati, impartiti pe grupe de varsta, cuprinse intre 18 si 70+ ani. Acestia au consumat cate o portie de Activia pe zi, timp de 14 zile consecutiv, iar evaluarea s-a facut in baza a 2 chestionare, pe care respondentii le-au completat inainte si dupa perioada de consum.

Spre deosebire de un iaurt obisnuit, Activia ajuta la reglarea tranzitului intestinal lent deoarece contine in plus tulpina probiotica de bifidobacterium, Bifidus ActiRegularis. Numai aceasta trece de bariera acida din stomac in cantitate suficienta pentru a stimula flora intestinala, motilitatea (miscarea) intestinului si a imbunatati astfel tranzitul intestinal lent, reducand si senzatiile de disconfort asociate acestuia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.