Maria Dinulescu, aleasa din nou cea mai buna actrita

Maria Dinulescu, aleasa din nou cea mai buna actrita
Kudika
22 Ianuarie 2010

Maria Dinulescu a castigat Premiul pentru cea mai Buna Actrita a Anului intr-un Film Romanesc, in cadrul festivalului Best Film Fest, care a ajuns la editia a X-a. Acest premiu i-a fost acordat in urma votului criticilor de specialitate, pentru rolul sau memorabil din pelicula ôPescuit Sportivö.

Maria Dinulescu a castigat Premiul pentru cea mai Buna Actrita a Anului intr-un Film Romanesc, in cadrul festivalului Best Film Fest, care a ajuns la editia a X-a. Acest premiu i-a fost acordat in urma votului criticilor de specialitate, pentru rolul sau memorabil din pelicula “Pescuit Sportiv”.

Actrita apreciata in toata lumea, cu o personalitate foarte puternica, Maria Dinulescu a stiut intotdeauna ce isi doreste si a abordat arta actoriei cu cea mai mare seriozitate, dedicare si pasiune. Valoarea actritei a fost inca o data recunoscuta, ea primind votul unanim a celor din presa de specialitate din Romania, pentru “cea mai buna Actrita a Anului intr-un Film Romanesc”. Premiul ii va fi inmanat astazi, la ora 19, la Cinema Studio din Bucuresti, in cadrul celei de-a 10-a editii a Galei Best Film Fest, care va avea loc intre 22 si 28 ianuarie.

"Ma bucur foarte mult de aceasta recunoastere care imi este oferita pentru respectul si devotamentul pe care le am pentru profesia mea. Consider ca aceasta este dovada ca drumul pe care merg este cel bun si sper ca urmatoarele scenarii pe care am sa le primesc sa fie cu la fel de multa "carne" precum a fost Ana-Violeta din "Pescuit sportiv". Multumesc partenerilor mei, regizorului Adrian Sitaru si directorului de imagine Adrian Silisteanu!.", spune Maria Dinulescu.

Best Film Fest este un eveniment anual, realizat de catre Asociatia Film Romania si www.videofil.ro, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al distribuitorilor de film si incepe astazi, 22 ianuarie 2010. Retrospectiva va dura sapte zile, iar “Pescuit sportiv” va putea fi vizionat sambata, 23 ianuarie, de la ora 13 si joi, 28 ianuarie, de la 18.15.

Maria Dinulescu a mai castigat premiul pentru cea mai buna actrita in 2008, in cadrul Festivalului de Film de la Salonic si in 2009 la BAFICI, in Argentina. Pelicula “Pescuit Sportiv” este filmul de debut al regizorului Adrian Sitaru si a avut premiera mondiala la a 65-a editie a Festivalului de Film de la Venetia. Pentru performanta sa, Maria Dinulescu a primit aprecieri si din partea publicatiilor Hollywood Reporter si Variety. Astfel, rolul Anei din “Pescuit Sportiv” a fost categorisit ca fiind unul foarte dificil, iar jocul actritei a fost apreciat ca fiind unul “fascinant si efervescent”.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri