Setari Cookie-uri

Povestea de iubire dintre Marilyn Monroe si Joe DiMaggio

Anul 1952: Marilyn era o superba vedeta de cinema, iar jucatorul de baseball DiMaggio, cea mai mare celebritate a momentului. Casnicia lor nu a avut insa acelasi succes

Anul 1952: Marilyn era o superba vedeta de cinema, iar jucatorul de baseball DiMaggio, cea mai mare celebritate a momentului. Casnicia lor nu a avut insa acelasi succes



Indragostit prea mult de tanara diva, adulata de barbati din toata lumea, Joe DiMaggio si-a dorit sa o transforme pe Marilyn intr-o femeie casnica, gata sa renunte la cariera sa publica pentru o viata tihnita, departe de lumina reflectoarelor.

Totul a inceput in anul 1952, cand Joe DiMaggio s-a indragostit de Marilyn Monroe dupa ce a vazut-o jucand intr-o reclama, scrie Daily Mail, reluand povestea de iubire dintre cei doi.

DiMaggio a cerut-o in casatorie pe Marilyn Monroe in noaptea de Anul Nou, din 1953. Luata de val, diva a spus "da". Pe 14 ianuarie 1954, cei doi s-au casatorit intr-o ceremonie civila, in San Francisco. Imediat dupa nunta, acesta i-a promis lui Marilyn ca, in cazul in care ea va muri inaintea lui, ii va aduce flori la mormant in fiecare week-end. Ani mai tarziu, DiMaggio si-a indeplinit promisiunea.

Joe DiMaggio provenea dintr-o familie de imigranti sicilieni, fusese crescut in spiritul unor valori catolice foarte stricte, fiind foarte mandru de originile sale italiene, relateaza NewsIn citand Daily Mail. Nici dupa ce s-au casatorit acesta nu s-a putut impaca insa cu statutul de star al lui Monroe. Intr-o zi, el a mers la prietenul sau Norman Brokaw, un agent de la Hollywood, sa-i ceara sfatul: "Vreau sa renunte la cariera ei de artista, dar sunt singur ca nu o va face", s-a plans DiMaggio prietenului sau, care a reflectat cateva momente, replicand: "Joe, lasa-ma sa-ti explic ceva, in calitate de agent in acest oras, iti spun ca nu exista nicio actrita in aceasta meserie care sa renunte la cariera ei pentru vreun barbat. De fapt, nu cunosc nicio actrita care sa renunte la cariera sa in momentul in care se afla in drum spre cel mai inalt varf al succesului, nici chiar daca tu ai renunta, inaintea ei, la cariera. Asa ca nu iti ramane decat sa te obisnuiesti cu asta sau, sincer vorbind, o vei pierde".

Dupa un timp, casnicia lor, deja sortita esecului, a luat sfarsit in urma unui act de agresiune din partea lui DiMaggio asupra actritei, in hotelul in care erau cazati. Acesta a vazut-o in celebra ipostaza provocatoare din filmul "The Seven Year Itch", regizat de Billy Wilder. Cinci mii de spectatori au vizionat filmul, la ora 1.00 noaptea, cu Marilyn Monroe tinandu-si fusta care ii era ridicata de suflul unei aerisiri de la metrou. Din nefericire, printre miile de spectatori s-a aflat si DiMaggio, care, rusinat de secventa, s-a intors la hotel pregatit pentru un scandal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.