SOS! Orgasmul in pericol!

SOS! Orgasmul in pericol!
Kudika
8 Februarie 2006

Anorgasmia este o dereglare a constitutiei psihice, o boala care se manifesta indiferent de calitatea contactului sexual, de modul in care partenerul tau incearca sa iti ofere placere sau nu. Te simti inhibata? Nu ai avut niciodata orgasm? Eviti sa faci dragoste? Atunci citeste mai departe articolul...

Anorgasmia, sau lipsa orgasmului - punctul culminant al actului sexual, in general este foarte rara la barbat, deoarece orgasmul coincide cu ejacularea. Este frecventa la femeie, mai ales la inceputul activitatii sexuale.

Anorgasmia este de doua feluri: primara � femeile care nu au avut niciodata orgasm (cel mai frecvent sunt tinerele fara experienta sexuala) si secundara, dobandita � apare de obicei dupa o perioada de viata sexuala normala (spre exemplu in cazul femeilor la menopauza, sau in cazul schimbarii partenerului dupa o lunga perioada de timp in care ai facut sex cu un singur barbat).

Cauzele care pot duce la anorgasmie sunt stresul, anumite preconceptii de ordin religios sau educational, sau lipsa experientei, frica de o eventuala sarcina sau de boli cu transmitere sexuala.

Ce este de facut?

In primul rand este recomandabil consultul unui medic specialist. In general anorgasmia se asociaza cu frigiditatea, vaginismul samd astfel ca pentru tine actul sexual este un adevarat calvar. Tratamentul consta cel mai frecvent in terapia comportamentala, urmata (evident) sub indrumarea unui psiholog sau a unui psihiatru.

In al doilea rand, vindecarea acestei dereglari depinde de voi doi. Este necesara o foarte buna comunicare intre cei doi parteneri, o reevaluare a erotismului relatiei voastre si nu in ultimul rand... redescoperirea orgasmului.

Invata sa-ti intensifici placerea din timpul actului sexual. Iata un exemplu de astfel de exercitiu:

Muschiul pubococcigian (situat intre coccis-varful de jos al coloanei vertebrale, si osul pubian) mai este numit si muschiul iubirii.Daca antrenezi acest muschi perioada in care faci dragoste se poate preluuungi, iar calitatea actului sexual poate creste considerabil.
Antrenand acest muschi poti invata sa controlezi senzatiile care apar, sa le imbunatatesti si, de ce nu, aceasta poate fi o metoda eficienta de a vindeca anorgasmia.

Exercitiile Kegel sunt si ele extrem de eficiente, dar nu este de ajuns aa exersezi pentru a spori placerea fizica. Avand in vedere ca problema ta este de natura psihica, trebuie tratata cu multa atentie (din partea lui) si multa dragoste. O sporire a intimitatii dintre voi doi (nu neaparat de natura sexuala), inducerea senzatiei de relaxare, stimularea dorintei fara a finaliza aceasta �joca" printr-un act sexual pot fi amanunte de mare ajutor in cadrul tratamentului anorgasmiei.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: