Setari Cookie-uri

Eu si masca mea de bal

E dimineata si imi beau cafeaua incercand sa ma dezmeticesc din somnul profund din care am fost trezita. Imi trec prin minte jumatate din lucrurile pe care le am de facut azi. Of, o alta zi grea, o zi in care va trebui sa port masca aceea dragalasa. Mai iau o gura de cafea. O inghit de parca as bea curaj si ma indrept spre maestrii deghizarilor: oglinda si trusa de make-up.

Traim in secolul vitezei, al bussinesului, al marketingului si al promovarii. Trebuie sa ne promovam prin orice mijloace pentru a nu ramane captivi intr-o lume balzaciana. Trebuie sa renuntam la romanele de dragoste, in favoarea tehnicilor de manipulare. Renuntam la Anna Karenina pentru a deveni Lara Kroft. Femeia romantica si sentimentala a fost uitata. Ea este doar o amintire prafuita. Acum “masca“ la moda este cea a femeii multifunctionale: frumoasa, desteapta, categorica, feminina, mama si sotie model. Femeia Perfecta, care insa intotdeauna mai are loc de perfectionare. Ne uitam trecutul istoric al sufletului uman si ne concentram pe proiectare viitorului. Uitand insa esenta: CARPE DIEM! Traim in clipa asta, fara insa a o constientiza, o dam la o parte cand ea nici macar nu e trecuta... si pierdem esenta.

Ajung iar la ceeasi batalie: eu insami, in sens de esenta umana, si masca de bal, in sens de imagine sociala. Si iar voi deveni invinsa. Indiferent de tema luptei. Sunt prea lasa pentru a deveni altfel decat semenii mei, sunt prea fricoasa ca sa ma intorc la valorile vechi. Imi urasc masca de bal, dar oare as mai avea puterea de a ma dori pe mine insami daca nu as mai purta-o? Nu ma ajuta oare ea sa imi doresc ceea ce de fapt am tot timpul? Ura fata de aceasta masca nu este oare motivul pentru care tanjesc dupa momentul in care sa fiu iar doar eu insami? Si asa, raul din viata mea devine un rau necesar, fara de care nu as mai putea intelege si descoperi binele.

Un articol de Annushka

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.