Setari Cookie-uri

Stiu ce este iubirea

Toti cautam iubirea, vorbim despre ea, o cantam, o scriem, o simtim analizand-o din mai multe aspecte: spiritual, social, biologic, chimic, fizic sau matematic: 1+1 fac 2. Si fac o paranteza in aminterea demonstratiei pur matematica si plina de viata, ce mi-a fost aratata de catre profesorul meu de " cifre si figuri" in care se regasea un adevar universal nepriceput de mine la acea vreme.

Si stiu ce este iubirea si matematic si fizic, biologic, social, chimic si spiritual dar am inteles intr-un tarziu ca nu “a stii” conteaza. A simti apoi urmeaza a stii..

Iubirea naste monstri pentru toti cei care incearca sa o gaseasca dupa anumite definitii, anumite tipare si imi permit sa spun duios, nu, nu trebuie asa. Iubesc si ii iubesc privirea in care uneori ma pierd, dar ma simt pierduta si apoi in siguranta. Inchid ochii si intru in nisipul fin si umed, pielea sa asa cum o simt eu asa cum ma face sa o simt iubirea, iar parfumul sau ma aduce langa stupii plini de miere, atat de dulce il simt si zburd cu ochii deschisi tinandu-l in brate ca puiul de maimuta, plutesc din floare-n floare jucandu-ma cu totul in jur.

Ii iubesc corzile vocale ce se joaca cu sangele meu pus sa alerge din ce in ce mai repede in diferite curse ce isi au ca linie de final imaginea unui camp de lupta pe care sunt doar eu si ei iar fractiunea de secunda fac ca ei sa dispara iar eu ca un adevarat mercenar pivesc cu sabia plina de sange, fara clipire.
Iubesc tacerea ce naste nori furtunosi de lacrimi ,iubesc cuvintele ce ridica un vartejul de intrebari si nelinisti. Ii iubesc minciuna ce naste apoi adevar, ii iubesc nepasarea si dorinta de a fi numai a sa, iubesc grauntele pasiunii ce ma poate face sa cunosc ce inseamna viata inauntrul meu, o mica viata facuta de noi, din iubire.

Inima bate atipic, uneori sta nemiscata, apoi din nou incepe sa cante cu placere si am luna in priviri si soarele ma pupa la prima ora in zi si privesc indragostitii dar sufletu-mi merge pe varfuri in pasi de balet, sarind si razand pentru ca stie ca ei nu simt ce simt eu, este diferit fata de amoruri trecatoare iar eu cu el ne-am gasit.

Si ma simt ca un diamant neslefuit dar stralucind in lume din ce in ce mai puternic, el este inelul pe care stau, stralucirea doar el ma poate face sa o am si iubirea, iubirea face ca inelul sa fie unic. Iubesc cand nu ma vrea si urasc sa il iubesc, iubesc cand el ma vrea si iubesc sa il urasc .

Eu simt ce e iubirea, o scriu, o traiesc si ma las invelita de aripile sale iar el acoperit de ale mele zburam tot inainte mereu impreuna, mereu unul.

Un articol de Monica Dobre

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.