Setari Cookie-uri

Ultima picatura

Atunci cand iubesti o persoana, o accepti cu defectele si calitatile ei, o sustii din toate punctele de vedere, iti doresti sa fie fericita si esti si tu fericita ca o ai in preajma ta.

“Nimeni nu merita lacrimile tale,
iar cei care merita nu te vor face sa plangi”


Atunci cand iubesti o persoana, o accepti cu defectele si calitatile ei, o sustii din toate punctele de vedere, iti doresti sa fie fericita si esti si tu fericita ca o ai in preajma ta.

Dar ce faci atunci cand persoana iubita te raneste? E vina ei sau a ta ca ii permiti asa ceva? Cum ar trebui sa iti dai seama care e ultima picatura ca a umplut paharul? De cate ori trebuie sa o ierti si de ce atunci cand ierti si ii accepti greselile persoana respectiva continua in acest fel considerandu-se indreptatita sa faca asta in loc sa aprecieze ca “ai inchis ochii” pentru a o pastra alaturi de tine?

Cea mai mare greseala e sa te complaci intr-o astfel de situatie. In momentul in car e nu mai esti fericita si observi ca persoanei de langa tine nici nu-i mai pasa de fapt daca esti sau nu asa, trebuie sa ai puterea sa spui stop. Nu ”o sa fie bine de acum incolo”. Nu ”se va schimba”. Nu ”e ultima data cand il iert”.

Daca treci cu vederea comportamentul lui si mereu ii gasesti scuze aparent plauzibile pentru ceea ce a facut, el va considera normal sa se poarte astfel si atitudinea lui va deveni un obicei stiind ca tu il vei ierta mereu pentru ca il iubesti, pentru ca esti dependenta de el sau ca mereu o sa te induioseze cand o face pe victima sau iti spune “Doar stii ca te iubesc”.

Daca ajungi sa treci peste respectul fata de tine insati inseamna ca asta deja nu mai este relatie “de iubire”, ci relatie “de manipulare”.

Chiar nu pot sa inteleg femeile care accepta asa ceva. Vad si aud de situatii in care femei stau cu barbati care le lovesc, femei care raman intr-o relatie doar ca sa nu fie singure sau de dragul copiilor alegand astfel sa fie nefericite cand au toate motivele sa nu o faca.

O relatie trebuie sa te implineasca. Barbatul care te merita e cel care te face sa te simti speciala, te respecta si iti demonstreaza in fiecare zi ca esti importanta pentru el.

Nu te minti singura! Daca in momentul de fata nu ai acel zambet cand te gandesti spre el sau nu arzi de nerabdare sa ajungi acasa, atunci ar trebuie sa-ti pui niste semne de intrebare, sa-ti iei inima in dinti si sa cauti in alta parte unde te asteapta cu adevarat fericirea ta.

Un articol de Ana Nisipeanu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.