Setari Cookie-uri

De ce insala barbatii?

Aveam o discutie recent cu o persoana casatorita de 25 de ani si mi-a spus cu sufletul senin ca el isi insala sotia dar ca nu ar parasi-o niciodata pentru ca o iubeste.

Aveam o discutie recent cu o persoana casatorita de 25 de ani si mi-a spus cu sufletul senin ca el isi insala sotia dar ca nu ar parasi-o niciodata pentru ca o iubeste.

Cum poti iubi pe cineva si totusi sa inseli? El mi-a spus ca dupa 25 de ani intervine rutina si simti nevoia de o schimbare. E un „familist convins”... Isi insala sotia, desi el spune c nu s-ar numi tocmai inselat deoarece nu pune sentiment in ceea ce face, apoi se duce acasa, se asaza langa sotia lui si nu simte nicio remuscare. Se culca cu aceasta ca si cum ar fi ceva programat si isi continua existenta.

L-am intrebat daca problema ar fi viata sexuala si mi-a raspuns ca da si atat. De ce nu face nimic pentru a schimba acest lucru?! Pentru ca ii convine situatia: el calatoreste destul de mult si isi permite s-o inele, in timp ce ea nu are cum sa afle. Atunci l-am intrebat ce ar face daca ar afla ca si ea il insala. Stiti ce mi-a raspuns? Ca ar divorta! Este corect? Din punctul lui de vedere e corect pentru ca zice el ca aduce bani in casa si are grija de ea.

Nu pot sa ineleg cum gandeste. Mai trist este ca nu e singura persoana care simte astfel. Un alt prieten, G., este insurat de vreo 5 ani, are o fetita si inca un bebe „pe drum”. Vorbeste foarte frumos de sotia lui, ii duce flori, are grija de ea. Si totusi o insala. De ce, nici el nu stie bine. Pentru ca se iveste ocazia si profita.

Eu nu as putea sa fiu cu un barbat insurat pentru ca stiu ca mie nu mi-ar placea sa mi se intample acelasi lucru, dar oare femeile de acest gen nu se gandesc la copii, la ce simt sotiile inselate, la faptul ca ar putea pati si ele la fel? Nu cumva cea mai mare vina o purtam noi, pentru ca cedam in fata unor tentatii mincinoase fara a ne gandi la repercursiuni si la faptul ca roata vietii se intoarce? Trebuie s fim constiente inainte de a face un asemenea pas ca 98% din barbatii insurati nu-si vor parasi niciodat sotiile si langa ei ne-ar astepta un calvar. Totusi, ca femei care ne uitam foarte des la telenovele, ne gandim ca ar putea fi altfel. Procentajul e foarte mic, sansele de reusita sunt si mai mici.

De ce insala barbatii? Pentru ca pot, pentru ca noi, femeile, cedam, pentru ca ei se gandesc ca daca noi am afla, i-am ierta deoarece ne gandim mult mai mult ca ei la a mentine o familie unita mai ales atunci cand intervine si un copil in ecuatie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.