Setari Cookie-uri

Gelozia, sora buna cu nebunia

'Gelozia este un lucru teribil; seamana cu iubirea, dar e contrariul ei; nu vrea binele obiectului iubit, ci dependenta lui si triumful asupra lui. Iubirea este uitarea de sine; gelozia este forma cea mai pasionata a egoismului, exaltarea eu-lui, despot, exigent, vanitos, care nu poate sa se uite si sa se subordoneze.'( Henri-Frederic Amiel)

O relatie normala, sanatoasa de iubire se bazeaza pe incredere, si pe acordarea de independenta si autonomie persoanei iubite. In lipsa acesteia, relatie ajunge in cele din urma sa se sufoace si sa moara. Nu putem trai prin intermediul altcuiva, oricat de mult am simti ca dragostea pe care o impartasim cu persoana iubita ne transforma intr-o singura fiinta.

O relatie in care intrebarile de genul ” unde ai fost” sau “cu cine ai fost” devin un refren zilnic, in care indoiala si neincrederea creaza tensiune pana cand aerul devine de nerespirat nu este o relatie sanatoasa si n-ar trebui sa mai continue in asemenea conditii. Insa sunt foarte multe astfel de cazuri care degenereaza in cele din urma in violenta si crima. Si niciun sentiment distructiv nu poate fi asociat cu dragostea

Un articol de Andrea Balint


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.