Setari Cookie-uri

Bucuria din ceasca

Cui nu-i face placere sa iasa la o cafea cu o prietena buna, cu colegele, sau cu iubitul? Pe langa vorbaria necesara oricarei iesiri, ar trebui sa ne oprim pentru cateva secunde pentru a savura continutul din ceasca.

Cui nu-i face placere sa iasa la o cafea cu o prietena buna, cu colegele, sau cu iubitul? Pe langa vorbaria necesara oricarei iesiri, ar trebui sa ne oprim pentru cateva secunde pentru a savura continutul din ceasca. Scriu acest articol, in oarecare cunostinta de cauza si imi face placere sa va impartasesc unele secrete pe care le-am « furat » si eu de la cunoscatori. Espresso - este denumita acea cafea mica, foarte concentrata, care nu se bea cu lapte, dar care poate fi servita cu un paharel de apa plata. Espresso dublu are aceeasi cunsintenta si savoare, dar este servita intr-o cantitate dubla. Este recomandata adevaratilor bautori de cafea, si nicidecum celor care au probleme cu inima, tocmai datorita continutului mare de cofeina. Espresso lung - este de fapt un espresso mic, intr-o ceasca medie, completat cu apa. In unele locuri este servit deja amestecat cu apa, dar puteti avea surpriza sa fiti servite cu o ceasca plina pe jumatate, alaturi de care veti primi un paharel cu apa plata. Astfel, puteti face combinatia singure, ajungand la o compozitie care sa fie pe placul vostru. Este servita adesea cu lapte, pentru a taia si mai mult din tarie. Aceast tip de preparare al cafelei este des intalnit si sub denumirea de Cafea machiato. Cu siguranta aceste patru tipuri de cafea va sunt bine cunoscute, pentru ca ele sunt « alfabetul » tuturor cafenelelor. Pentru ca savoarea sa fie maxima, localurile de « fite » se intrec in alegerea producatorului. Si pe piata romaneasca au aparut in ultimul timp prestigioase firme producatoare de cafea, fiecare cu un material de desfacere din ce in ce mai atractiv. Ma refer aici la pliculetele de zahar, cutiutele cu lapte condensat, piscoturile pentru cafea, servetelele si terminand cu firmele luminoase si nu in ultimul rand, pentru ca sunt deosebit de importante, cu espresoarele. In meniurile stralucitoare si bogate in sortimente veti gasi cu siguranta si o gama variata de cafele speciale. Ele au in compozitie de cele mai multe ori un espresso mic, ca baza, si alte cateva ingrediente , in functie de situatie. Printre cele mai apreciate sunt: Cafea in trei culori (espresso mic, topping de ciocolata, lapte si spuma de lapte), Irish Coffe ( espresso mic, whisky ), Honney Bunny Coffe (espresso mic, miere de albine), dar si multe altele. Pe langa aceste informatii mai degraba « tehnice » , as adauga acea placere si acea stare de bine pe care ti-o poate induce savurarea unei simple cesti de cafea. Fie ca e preparata la filtru, espresor sau la ibric, cafeaua este din cele mai vechi timpuri o licoare foarte apreciata de oameni. Servita initial ca medicament, ea a devenit treptat nelipsita din viata noastra. Poate pentru ca ne creste putin tensiunea, ne face mai vioi, mai receptivi, mai atenti, ne aduce cheful de vorba si de ce nu de viata. N-am sa va sfatuiesc acum la final sa beti cat mai multa cafea, pentru ca ce-i mult strica, si pentru ca dupa cum bine stiti, licorile pretioase sunt tinute in sticlute mici, dar am sa va sfatuiesc sa o savurati de cate ori aveti ocazia. Sa-i adulmecati mirosul si sa va bucurati mai mult de continut decat de conjunctura in care o beti. Dati atentie micilor detalii, pentru ca ele fac diferenta. Un articol de Iulia Blanaru
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Decembrie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.