Setari Cookie-uri

Test: Esti victima sau calau?

Cuceresti sau te lasi cucerita? Cin poarta pantalonii in relatia voastra?

a. Ii arati cat este de ridicol, dand-ul in vileag printr-o scrisoare adresata tuturor vecinilor.
b. Ti-e frica si nu mai indraznesti sa iesi singura din casa.
c. Ii explicit ca trebuie sa inceteze.

9. Te grabesti sa termini un dosar cand noua ta colega vine sa-ti ceara ajutorul:

a. O trimiti la plimbare: sa astepte pana maine!
b. Ii explicit ca esti grabita si ca nu ii poti consacra decat cateva minute.
c. Lasi tot pentru a o asculta: saracuta, e noua!

10. Soacrei tale nu ii place deloc cina pe care i-ai pregatit-o. Ce faci:

a. O sfatuiesti sa mearga la un restaurant bun din zona si te retragi in camera sa citesti.
b. Ii raspunzi ca toate gusturile sunt in natura.
c. Esti dezolata: te vei stradui mai mult data viitoare.

REZULTATE


Majoritate de A: Calau din dragoste

Ai tendinta de a-l idolatriza pe barbatul din viata ta, il asezi pe un piedestal si il adori pur si simplu. Asta pentru ca probabil tu insati iti doresti sa te asemeni acestui ideal. Cel pe care il alegi trebuie sa intrupeze perfectiunea pentru a-ti compensa carentele. Este singurul mijloc prin care iti poti ridica stima de sine, mult prea fragila. Incearca sa gasesti in trecut radacinile acestei devalorizari si evita sa-ti compensezi slabiciunile prin calitatile partenerului. Nimeni nu poate face asta mai bine decat tine insati! Asa ca stimuleaza-ti si educa-ti stima de sine pentru a exista plenar, fara dependente. Vei putea astfel sa-ti gasesti echilibrul, ca ultima etapa a iubirii superioare la care ravnesti.

Majoritate de B: Constienta de jocurile de putere

Nici victima, nici calau, nu pari sa ai comportamente excesive. Pari, de altfel foarte constienta de jocurile de putere care se pot exprima in sfera relationala. Si nu tii neaparat sa intri in vreo legatura de dependenta. Nici nu te lasi dusa de nas. Cand ceva iti displace, faci cunoscut acest lucru. Pe scurt, stii sa te faci respectata si auzita! O atitudine foarte sanatoasa care iti permite sa-ti pastrezi echilibrul interior. Ba mai mult, nimeni nu are nimic cu tine, ci din contra, te faci placuta si impui anumite limite tuturor.

Majoritate de C: Putin cam prea victima

Ai cateodata sentimentul de a colectiona catastrofe si de a te inconjura de indivizi rau-intentionati. Esti nefericita in dragoste? Asta pentru ca dai numai de egoisti. Ai esecuri la serviciu? Asta pentru ca unii colegi iti pun bete-n roate! De multe ori este vina altora insa tu crezi doar ca nu ai noroc. Ai tendinte de a te lamenta pentru a atrage atentia si compasiunea celorlalti, asta pentru ca probabil te-ai simtit respinsa cand erai copil. Este important sa iesi din acest cerc vicios si sa-ti iei viata in maini. Vei evita astfel sa iesi in intampinarea acestor calai pe care ii cauti in mod inconstient si vei putea atrage persoane care nu iti vor aduce doar mila, ci si dragostea pe care o visezi de mult timp.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.