Setari Cookie-uri

Tristetea Craciunului

Pentru mine Craciunul reprezinta apogeul singuratatii umane si dovada fragilitatii omului. Daca ne gandim, intunericul vietii si frica pentru viitor sunt toate concentrate in aceasta saptamana.

Acestea sunt cele trei prajituri amare pe care le servim in acest sezon. Da, mancarea pare sa fie parola, dupa cum stiu oamenii bulimici, mancarea este un drog care ne tine ocupati si ne ajuta sa nu gandim. Zgomot, lumini peste tot, mancare, mai mult decat suficienta sunt intr-adevar forme de chemari preistorice care ne hipnotizeaza si ne transporta trupul catre urmatorul an, catre urmatoarea viata. Unii dintre noi pur si simplu nu sunt suficient de puternici si pleaca departe, nu accepta regulile acestui joc si ies din sistem. Apoi o calatorie spre o noua cultura care nu traieste asa, ci isi petrece saptamana neagra in alt sezon, pare cea mai buna solutie.

Daca ne oprim pentru un moment sa ne gandim pana si traditia dorintelor joaca un rol. Dupa cum inaintea unui pericol oamenii isi doresc sa se intoarca cu bine, in aceasta perioada oamenii isi doresc sa aiba fericire, bucurie, sanatate, succes. Inca o data, o dovada ca totul este un pericol, ca un razboi, ca o navigare pe vreme furtunoasa.

Constiinta noastra trebuie sa se trezeasca. Nu putem lua tot ce a fost construit sa ne faca sa ne purtam ca androizi, sa confruntam cortina grea cazuta peste noi pentru ca e impotriva fericirii noastre, a folosirii bune a timpului nostru. In fiecare secunda ar trebui in schimb sa ne intrebam: unde si de ce?

Saptamana neagra se sfarseste cu petrecerea de Anul Nou. O exagerare impusa pentru a ne da lovitura de gratie. Muzica asurzitoare, o cantitate de mancare suficienta pentru a ne face sa ne simtim rau, idioti care zbiara peste tot, chiar artificii spre cer care spun ca suntem obositi sa mai fim prinsi aici. Care e semnificatia tuturor acestor lucruri? Ei bine, este totul parte dintr-un program ca incheierea unui eveniment. Petrecerea de Anul Nou ne va trezi cand aceasta saptamana neagra se va sfarsi. Apoi deschidem ochii. Multumesc lui Dumnezeu ca e ianuarie! Este Anul Nou! Brusc, nu mai simtim intunericul si frigul. Vedem pe strada primavara, vacanta. Ne simtim puternici si calzi. Mergem pe strazi fara complexe, facand cumparaturi normale, petreceri normale, oferim cadouri oamenilor pe care ii iubim si mancam doar ce avem nevoie si cu cine ne place.

Suntem liberi din nou, liberi sa traim. Liberi sa iubim!

Un articol de Alina Badea
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.