Setari Cookie-uri

Scrisoare de la Mos Craciun

Anul acesta iti voi oferi un cadou mai special, pentru ca tu insati esti o femeie deosebita: iti voi indeplini o dorinta. Oricare. Doar gandeste-te la ceva ce iti doresti cu ardoare si voi transforma visul in realitate. Suna prea frumos ca sa fie adevarat?

Draga Mosului,

Anul acesta iti voi oferi un cadou mai special, pentru ca tu insati esti o femeie deosebita: iti voi indeplini o dorinta. Oricare. Doar gandeste-te la ceva ce iti doresti cu ardoare si voi transforma visul in realitate. Suna prea frumos ca sa fie adevarat?

Adu-ti aminte de clipele in care erai doar o copilita ce astepta cu infrigurare cadourile magice de sub brad, perioada aceea in care nu iti puneai intrebari apasatoare si nu te macinau atat de multe griji, in care tot ce conta era prezentul, surpriza, cadoul mic, dar cu o insemnatate mare pentru inima ta. Ce inseamna acum o papusica sau un cosulet cu dulciuri? Dar ce insemna in copilarie un astfel de cadou? Pe masura ce ai crescut, ai inceput sa-ti doresti din ce in ce mai multe lucruri, sa visezi, sa speri, sa iubesti, sa plangi la sfarsit, uitand de multe ori esentialul: pe tine insati.

Dincolo de toate cadourile sclipitoare pe care le doresti sau le oferi, sunteti doar tu si persoanele dragi, pe care le iubesti cu adevarat. De cate ori in acest an te-ai oprit din ritmul tau nebunesc pentru a sta la povesti cu o ruda apropiata? Acum, lasa-l pe Mos Craciun sa-ti spuna un secret: spiritul sarbatorilor inseamna iubire, bucurie, apropiere, povesti si armonie.

Iti vine sau nu sa crezi, iti marturisesc ca in fiecare an primesc milioane de scrisori in care copiii imi cer jucarii, dulciuri, hainute sau multe alte lucruri nastrusnice, copii saraci, din colturi indepartate ale lumii, la care eu nu reusesc sa ajung, pentru ca sania mea nu este atat de rapida precum masinile sau avioanele din ziua de azi. De ce crezi ca totusi am continuat sa calatoresc cu sania mea fermecata, incarcata de daruri simbolice si trasa de opt reni? Pentru ca sarbatoarea Craciunului nu celebreaza cumparaturile si nici cadourile materiale, asa cum poate isi imagineaza copiii de astazi, ci veselia pe care o simti alaturi de cei dragi, ascultand colinde vesele, in caldura casei tale.

Acum foarte, foarte multi ani, pe vremea cand nici bunicii tai nu erau pare-mi-se nascuti, am intalnit in peregrinarile mele prin lume un baietel foarte dragut, care, atunci cand mi-a vazut sania strabatand cerul instelat din Ajunul Craciunului, mi-a facut cu mana, rugandu-ma sa cobor un pic langa el. Vazandu-l singur pe strazile inzapezite, am coborat si l-am intrebat ce doreste, aratandu-i sania incarcata, din care isi putea alege orice ii poftea inima. El mi-a raspuns atunci: “Draga Mos Craciun, te asteptam cu nerabdare, dar nu vreau nimic din ce ai tu in sanie. Vreau doar sa stiu daca mi-ai primit scrisoarea.” Mosul nu rataceste nici o scrisoare, oricat de nevoias sau singur ar fi cel care o trimite, asa ca i-am confirmat. “Atunci, Mos Craciun, du-te sa lasi darurile copiilor care viseaza la ele. Tot ce imi doream eu era sa stiu ca existi si ca, an de an, imi citesti scrisoarea, chiar daca nu imi raspunzi, pentru ca altcuiva nu am cui sa-i scriu si nici macar sa-i vorbesc. Singurul lucru care imi place cu adevarat este sa scriu.” Peste ani si ani, spiridusii mi-au spus ca acel baietel a crescut si a devenit un scriitor faimos, respectat si iubit de toata lumea, datorita talentului pe care l-a dobandit scriindu-mi an de an despre intamplarile si gandurile lui.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.