foto: Warunya Ngamcharoen, Shutterstock

Atunci cand ajungi in Marele Canion sau te cateri pe stancile rosiatice din Sedona, le simti prezenta. Batranii intelepti ai triburilor de indieni americani (Hopi si Navajo) par sa vegheze de undeva de sus ca pamantul sa ramana nevatamat iar intelepciunea lor sa ajunga la cei care sunt pregatiti sa o primeasca.

Exista nenumarate lucruri despre supravietuire pe care le putem invata de la indienii americani. Iata cinci dintre acestea

1. Natura are tot ce ne trebuie

Indienii trebuiau sa obtina tot ce aveau nevoie de la natura si au facut-o. Indiferent daca era vorba de pietre pentru a porni un foc sau piele de animale pentru a face haine, au gasit tot ce aveau nevoie in lumea din jurul lor. Putini dintre noi ar putea supravietui daca am fi aruncati in pustie fara nimic.

2. Traieste in armonie cu natura

Daca a existat vreodata un popor care a trait in armonie cu imprejurimile lor, acestia au fost indienii americani. Ei au luat ceea ce le-a trebuit de la natura, dar fara sa o distruga natura. Au invatat sunetele si miscarile animalelor si le-au putut citi semnele.

3. Folosete tot

Cand indienii americani ucideau un animal foloseau tot ce puteau. Nu erau risipitori. Orice isi gasea o intrebuintare. Spre exemplu, din organele interne ale animalelor faceau containere in care transportau apa sau depozitau ierburi tamaduitoare. Indienii au mai inteles, de asemenea, ca este posibil ca ceea ce au astazi sa nu mai fie acolo maine.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: