Cum s-ar zice, m-am căutat și eu de multe ori de boala asta, pentru că este o boală, și mi-am dat seama că îndeplinesc cu brio 8 din 10 simptome. Partea bună atunci când recunoști și accepți că ai o problemă este că vindecarea se poate produce mai repede, pentru că atunci începi să cauți răspunsuri și soluții, începi să lucrezi cu tine. Așa că acum mă aflu și eu în plin proces de vindecare. Și pare să dea rezultate.

Dacă în ultima vreme ai observat că este ceva în neregulă cu tine, dar nu știi de la ce a pornit totul, primul pas pe care trebuie să îl faci este să treci pe o foaie de hârtie stările și sentimentele care te încearcă, iar apoi să verifici în lista de mai jos dacă nu cumva sunt semne ale anxietății.

Semne ale anxietății

1. Fricile îți controlează acțiunile. La mine așa a pornit totul. A început să îmi fie frică să fac tot ce până acum doi ani obișnuiam să fac fără nicio problemă și îmi și plăcea. Frica de a rămâne singură noaptea, frica de a merge singură pe stradă, frica de a consuma mai mult de un pahar de vin, și câte și mai câte alte frici neexplicabile.

2. Ai simptome fizice. Anxietatea nu este ceva ce ne afectează doar psihic, ci este o boală care pune stăpânire pe fizicul nostru. Tremuratul, durerile de cap, palpitațiile, hiperventilația, transpiratul și inclusiv problemele digestive sunt simptome ale anxietății.

Sursa Foto: Shutterstock/By Dmytro Zinkevych

3. Cauți să fii perfectă. Potrivit specialiștilor, există o legătură strânsă între pefecționism, anxietate și depresie, fapt ce duce la procrastinare (tendința de a amâna lucrurile). Incapacitatea de a începe sau a îndeplini o sarcină apare din dorința de a face totul perfect. Persoanele care suferă de anxietate și caută perfecțiunea au de cele mai multe ori așteptări nerealiste în ceea ce privește viața lor.

4. Ai probleme cu somnul. Atunci când insomnia devine un obicei, un stil de viață, specialiștii spun că este un semn al anxietății. Este cu folos și meditația pe timp de noapte, dar tot mai dulce este somnul din timpul nopții, așa că nu-l lăsa să îți scape.

5. Nu poți să te calmezi. Sigur, mulți dintre noi ne facem griji, dar să nu te poți calm este clar un semn al anxietății. Dacă simți că îți faci mai multe griji decât de obicei și nu poți să te calmezi indiferent de circumstanțe, atunci asta ar putea fi diferența dintre grija generală și o tulburare de anxietate.

6. Simți în permanență nevoia de siguranță. Persoanele diagnosticate cu anxietate au nevoie de alte persoane pentru a le ajuta să gândească rațional și întotdeauna au nevoie de cineva care să le asigure că totul este în singuranță. În mod obișnuit, o persoană anxioasă are nevoie să i se reamintească că este OK.

Sursa Foto: Shutterstock/By Image Point Fr

7. Te îngrijorează faptul că te îngrijorezi prea mult. Da, există și varianta asta. Conștientizi că te îngrijorezi prea mult și atunci începe să te îngrijoreze și mai tare chiar acest aspect. Este un obicei care devin obositor și stresant pentru toate părțile și, mai mult, este clar un simptom al anxietății.

8. Ai comportament obsesiv-compulsiv. Multe din persoanele anxioase au fost diagnosticate cu comportament obsesiv-compulsiv. Se întâmplă atunci când gândurile obsesive sunt însoțite de un comportament compulsiv, cum ar fi spălatul excesiv pe mâini sau repetarea frazei "Totul o să fie bine.".

9. Tresari la orice zgomot. Faptul că tresari la fiecare mișcare, la orice zgomot oricât de intens sau nu ar fi, poate fi un simptom al anxietății. Dacă ești tot timpul încordată, chiar și atunci când faci o baie relaxantă, atunci direcția în care te îndrepți nu este cea bună.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Namning

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: