Prin urmare, este cazul să ne oprim. Nu o să fie ușor, dar cu puțin exercițiu vom reuși să ajungem la un rezultat bun. Relaxarea minții se face treptat, prin înlocuirea gândurilor negative cu imagini, cuvinte și gânduri pozitive. Dacă în acest moment mintea îți este obosită de la prea mult gândit, încearcă să întorci situația în favoare ta făcând următoarele:

sursa foto: shutterstock/by imageflow

1. Oprește-te și concentrează-te pe pozitivul care ți se întâmplă acum. În viața oricărui om, printre toate grijile și tot stresul, este imposibil să nu se strecoare ceva pozitiv și frumos. Ei bine, caută acest frumos și începe prin a-i acorda mai multă atenție. Prin simplul fapt că îți îndrepți privirea spre lucrurile frumoase sau lucrurile pentru care ești recunoscătoare îți vei antrena mintea să gândesc pozitiv. Ține minte, o casă se construiește cărămidă cu cărămidă. În scurt timp vei reuși să te liniștești și vei înceta să mai gândești atât de mult, din moment ce te-ai eliberat de gândurile negative.

2. Repetă-ți cuvinte liniștitoare în fiecare zi. Fii atentă la creierul tău în acest moment... ce fel de gânduri observi? Vei observa, cel mai probabil, că majoritatea gândurilor care te fac să gândești prea mult au legătură cu ce urmează să se întâmple astăzi sau cu ceea ce a spus cineva și te-a deranjat. Pot fi chiar și gânduri deranjante pe care tu le ai la adresa ta. E de înțeles: cu atât de mult negativism în jurul nostru, să ai o atitudine pozitivă și să ți-o și menții nu este deloc o sarcină ușoară. Cu toate astea, poți combate negativismul înlocuind gândurile stresante cu anumite cuvinte liniștitoare (Liniște. Calm. Seninătate. Relaxare. Lumină. Dragoste.), afirmații pozitive sau cuvinte care te ajută să vizualizezi un moment liniștitor (Briză. Plajă. Ploaie. Pădure. Crăciun.).

3. Trăiește AICI și ACUM. Pentru ce atâtea griji în cee ce privește ziua de mâine, facturile pe care trebuie să le plătim sau nunta din weekend, când tot ce avem este ACUM?! Nu spun că ar trebui să fim cu toții niște ignoranți, dar, realistic vorbind, mâine putem să nu ne mai trezim. Și atunci, ce am făcut? Ne-am petrecut toată ziua de astăzi stresându-ne pentru ziua de mâine și aceasta nu a mai venit niciodată. Pierdem astfel și ziua de azi, și ziua de mâine. Sau, într-o notă mai pozitivă, gândurile care nu ne dau pace acum pentru ceva ce ar trebui să se întâmple mâine pot fi inutile, pentru că există oricând șanse să se amâne sau să nu se întâmple chiar așa cum ne-am închipuit. Anxietatea se instalează odată cu aceste gânduri îngrijorătoare, cu acest obicei de a gândi prea mult. Trage aer în piept, zâmbește și liniștește-te! Bucură-te de momentul pe care îl ai acum, da, ăsta în care citești rândurile scrise de mine. Și eu m-am bucurat în totalitate în timp ce le scriam.

sursa foto: shutterstock/by day2505

4. Petrece timp de calitate în natură. Oh, Doamne! Doar gândul ăsta mă relaxează enorm. Mi s-a întâmplat de multe ori, pe când mă simțeam copleșită, să mă opresc și să mă vizualizez într-unul din următoarele peisaje: pe terasa unei cabane în mijlocul pădurii, la marginea unui izvor de munte, undeva la țară, printre animale domestice, pe o bancă din curtea unei mănăstiri sau pe plajă. Nimic, dar absolut nimic, nu te va ajuta să îți relaxezi mintea cum o va face o plimbare în aer liber, în natură. O zi, două zile... doar fă-o! Adu-ți aminte că natura nu este în luptă cu viața, așa că nici tu nu trebuie să faci asta. Pacea este deja în inima ta, Mama Natură nu face altceva decât să ne reamintească din când în când acest lucru.

sursa foto front page: shutterstock/by imageflow

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: