Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie Secrete de Chef si va recomanda reteta zilei.
Chiftelute gatite la aburi
Ingrediente pentru 4 persoane
250 g carne de vita tocata
250 g carne de porc tocata
o felie de franzela
o jumatate de pahar de lapte
2 linguri de faina
un ou
o ceapa tocata
2 catei de usturoi
o lingurita de patrunjel tocat
2 lingurite de chimen
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Inmuiati franzela in lapte, apoi stoarceti-o bine pentru a indeparta surplusul de lapte. Amestecati carnea tocata cu franzela, apoi adaugati oul, faina, ceapa si usturoiul tocate marunt, patrunjelul si chimenul. Asezonati compozitia cu sare si piper dupa gust si amestecati bine pana se omogenizeaza. Formati chiftelutele si asezati-le intr-una dintre tavile aparatului de fiert la aburi. Lasati chiftelutele in tava timp de aproximativ 30-40 de minute.
Secretele Chef-ului: Daca doriti un gust mai picant, puteti adauga un varf de boia de ardei iute in compozitie.