Setari Cookie-uri

Gossip Girl: ce-i prea mult strica, la sexul pe sticla

Se stie ca televiziunea americana impinge limitele bunei-cuviinte uneori chiar mai departe decat isi permite sa o faca industria cinematografica. Dar, cum orice trend trebuie sa se confrunte cu un oponent redutabil, si acest Goliat are David-ul lui: PTC, Consiliul Parintilor din Televiziune. Organul politienesc mai nou ameninta cu o amenda usturatoare serialul hit Gossip Girl in cazul in care canalul CW se va decide sa ii dea lunea asta mana libera la... libertinaj.

In timp ce televiziunea e pusa la zid de moralisti, fanii impatimiti si curiosii deopotriva numara orele pana la mirobolanta scena a sexului in trei promisa de “surse de incredere” prin toate colturile Internetului. Scandalul a fost declansat de zvonurile acestui ménage-à-trois la care se vor deda personajele din “GG” in urmatorul episod.

Era o vreme cand conceptul de TGIF – “Thank Goodness It’s Friday” – ii imbucura pe fanii televiziunii americane, care se adunau laolalta pentru transmisiunea saptamanala a unor seriale cuminti, numai bune de vazut in familie. Acum insa navigam prin timpuri tulburi si fara busola morala, iar exclamatia de pe buzele tuturor s-a schimbat in cu totul alt acronim: OMFG – “Oh My F*cking God”. Acest slogan promotional apartine serialului “Gossip Girl”, un soap pentru adolescenti care atrage in fiecare luni milioane de spectatori loiali in fata micilor ecrane.

Fidelitatea lor a fost cultivata de-a lungul celor doua sezoane ale dramediei de succes, iar al treilea sezon, aflat la episodul 9, promite sa respecte reteta care i-a facut celebri pe actorii din rolurile principale. O reteta pe care PTC-ul o condamna drept daunatoare. Mult mai preocupati de culmile notorietatii decat de mijloacele cu care o ating, producatorii serialului “GG” “arata cu regularitate personaje adolescente angajate intr-un comportament sexual promiscuu si scapand basma curata”, afirma presedintele PTC, Tim Winter.

Ca si cum asta n-ar fi destul de rau, continua el, “acum vreti sa fiti responsabili si pentru stabilirea unui precedent, a unei asteptari ca adolescentii sa comita fapte pana acum asociate in primul rand cu filmele pornografice?” Ce ne este noua clar apropo de toate aceste acuzatii, carora canalul CW nu a catadicsit sa le raspunda, este ca ele nu fac decat sa garanteze audiente fulminante.

Caci toata lumea asteapta cu sufletul la gura seara de 9 noiembrie, cand decizia de a da pe post sau nu scena blamata de PTC va spune pe sleau daca standardele morale mai au vreun rol de jucat in televiziune. Oare cum se va scrie acest nou capitol din carta drepturilor audio-vizualului? Glumesc, desigur! Nu asta-i intrebarea care-i tine pe fani in priza, ci una cu mult mai pragmatica: cine vor fi cei trei norocosi care vor sfarsi in pat impreuna? Trailerul nu le divulga identitatea, ci se multumeste doar sa atate imaginatia:



Articol realizat de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.