Setari Cookie-uri

Top 10: Sexy + Toci = LOVE

In State, fenomenul geek & nerd captiveaza felii zdravane din populatie, datorita filmelor care, din ce in ce mai obsesiv (vezi “Kick-Ass”, in cinematografe acum), despica-n patru marginalizarea acestor “tocilari” si triumful lor, razbunator si pe final de pelicula, asupra mai popularilor si mai sociabililor atleti & majorete. Insa, ca un film, adresat unui segment relativ minoritar din marea masa ai consumatorilor de film, sa reuseasca la box-office, trebuie sa includa si niste artificii, sa prezinte astfel interes si pentru non-toci. Ca atare, comediile si rom-com-urile sunt la ordinea zilei in materie de format, in ideea ca tot poporul vrea sa dea banii pe o portie de ras pe seama unui geek; de asemenea, toate victimele dragostei neimpartasite vor vrea sa vibreze alaturi de geek pe frecventa complexelor debilitante, si sa ii faca galerie pana o persoana de sex opus il accepta asa cum este. De multe ori, insa, romantismul scenaristului va rupe legatura cu realitatea ca sa ii ofere protgonistului o sansa la inima unui prea-frumos specimen non-toci, si la aceste cupluri fanteziste vom face referire in continuare.

Ca nota de subsol: “geek” si “nerd” nu sunt sinonime, dar pentru scopurile noastre aici le vom folosi intersanjabil, cu sensul de “neadaptat”. Curiosii vor observa ca diferenta este subtila si tine de cantitatea potentialului “cool” atasata fiecareia dintre aceste subdiviziuni a “tocilarilor” americani – perfect explicabil, “cool”-itatea e inerenta ciudatului obsedat de benzi desenate sau de “Star Trek” si integrat in comunitatea intergalacticilor la fel de bizari ca el (geek-ul); ciudatul fara preocupare, in schimb, patetic si pe deplin constient de asta (nerd-ul) e oaia neagra a smecherimii supra-dotatilor.

Realizat de Ioanina

6. Ben Stone (Seth Rogen) si Alison Scott (Katherine Heigl) in “Knocked Up” (2007) – Multumita regizorului Judd Apatow si a typecasting-ului (= distribuirea unui actor in roluri similare), Seth Rogen a devenit as la interpretat personaje care pe hartie poate trezesc antipatie, dar carora, odata suite pe ecran, redate de el, nu le poti rezista. Aici, el joaca rolul unui tip lasa-ma-sa-te-las, care taie frunza la caini cu prietenii, se drogheaza cat e ziua de lunga si, in mod normal, n-ar avea nicio sansa la o blonda de calibrul lui Alison. Insa ironia cosmica isi baga coada in mersul lucrurilor – adica o cariera in plina decolare pentru Alison si o existenta trandava in ceea ce-l priveste pe Ben – si o noapte de betie se lasa cu repercursiuni... fatidice. Alison ramane insarcinata, iar Ben, responsabilizat peste noapte de dusul rece al datoriei, ii promite ajutorul. Insa cu un one-night stand nu se face primavara – mai ales cand toata lumea implicata oricat de marginal in derularea scenariului, pana si cumnatul lui Alison, asezat la casa lui intr-un context (aparent) idilic, simte in ceafa chemarea tineretii reincalzite.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.