Setari Cookie-uri

Succesul, dependent de prejudecati. Indrazneste sa castigi!

Ne dorim sa castigam, eventual cu un minim de efort si cu rezultate maxime. Ganditi-va numai la cati participanti are jocul loto 6/49. S-a demonstrat ca pentru a avea sanse de castig ar trebui sa jucam 14 milioane/20 variante adică minim 700000 de variante. Altfel sansele sunt practic nule. Asta nu-i impiedica pe oamenii sa spere ca intr-o zi hazardul o sa fie de partea lor. Internetul, la fel, e plin de anunturi care mai de care ce-ti promit ca te vei imbogati subit, doar cu un click. Nu mai vorbim de firmele ce anunta castiguri imense in clipa in care vei reusi sa vinzi nu stiu ce produs.

Hansen si Canfield, speaker motivational in cadrul unor seminarii ce au atras peste jumatate de milion de oameni, identifica in cartea „Indrazneste sa castigi” ca factor principal care sta in calea realizarii lucrurilor pe care ni le dorim, frica. Frica este cea care ne trage inapoi, ne limiteaza si duce la un comportament de compatimire fata de noi insine.

Ganditi-va numai la ceea ce va doreati sa ajungeti cand erati copii. Cati dintre noi se pot lauda cu implinirea acelui lucru? Sa luam de exemplu o persoana care isi dorea sa devina scriitor. In viata reala cel mai probabil e copywriter la o agentie de publicitate sau lucreaza intr-un trust de presa, visand la ziua in care va fi creat un nou Harry Potter. Gandidu-se ca oricum e prea tarziu, ca financiar oricum nu se va putea realiza dintr-un hobby, persoana in cauza se va limita in a-si indeplini rutina. Ceea ce ar trebui sa faca este sa-si trimita lucrarile sale site-urilor de specialitate, sa se inscrie la un cenaclu literar, sa duca manuscrisul la editura samd. Doar depasind falsele piedici si prejudecatile se poate ajunge acolo unde ti-ai dorit. Asteptand sa se inveasca ocazia, facilitata eventual de o alta persoana sau de forta hazardului nu poti realiza nimic din ceea ce ti-ai propus.

Toti liderii: Albert Einstein, Abraham Lincoln, Martin Luther King, Jr, Maica Teresa, au simtit o trezire spirituala si au crezut ca indeplinirile sunt conduse de o forta mai mare ce opereaza spiritual in univers. Este o metoda prin care poti prinde curaj, pentru ca ulterior presiunea sa se exercite mai mult asupra acestei forte, echivalentul muzei in antichitate. Daca nu poti adopta aceasta cale gandeste-te la un management de proiect, luand indeplinirea a ceea ce iti propui ca scop. Urmezi cativa pasi simpli: care este ideea care iti va aduce satisfactie, planifica tot ceea ce e legat de ea, implementeaza si monitorizeaza, iar la final fa-ti o evaluare a situatiei.

„Indrazneste sa castigi” demonstreaza ca oportunitatile vietii sunt nelimitate si la indemana oricarei persoane, dispuse sa accepte atat provocarea cat si recompensa. Faci parte din randul persoanelor curajoase, care au incredere in fortele proprii sau preferi sa ramai acolo unde esti, pe scara ta evolutiva, sperand ca intr-o zi vei intampina castigul?

INDRAZNESTE SA CASTIGI
J. Canfield, M.V. Hansen
Colectia: Cunoastere si Autoeducare MOTIVATIONAL
Editura AMALTEA- Cele mai bune carti de dezvoltare personala!
www.amaltea.ro



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.