Setari Cookie-uri

Nominalizatii premiilor Oscar

Premiile Academiei Americane de Film, ajunse la cea de-a 80-a editie, si-au anuntat nominalizatii de acest an ieri, 22 ianuarie. Si desi am ramas cu un gust amar din cauza ca mult premiatul film al lui Cristian Mungiu nu se afla pe aceasta lista, ne facem datoria si vi-i prezentam pe cei pe care juriul i-a considerat a fi suficient de buni pentru a candida in cursa pentru mult ravnitele Oscaruri. Ceremonia de decernare premiilor este programata pentru 24 februarie, insa inca nu se stie daca nu se va intampla acelasi lucru ca si la decernarea Globurilor de Aur, care datorita grevei scenaristilor au fost "omagiate" printr-o simpla conferinta de presa.

Premiile Academiei Americane de Film, ajunse la cea de-a 80-a editie, si-au anuntat nominalizatii din acest an ieri, 22 ianuarie. Si desi am ramas cu un gust amar din cauza ca mult premiatul film al lui Cristian Mungiu nu se afla pe aceasta lista, ne facem datoria si vi-i prezentam pe cei pe care juriul i-a considerat a fi suficient de buni pentru a candida in cursa pentru mult ravnitele Oscaruri. Ceremonia de decernare premiilor este programata pentru 24 februarie, insa inca nu se stie daca nu se va intampla acelasi lucru ca si la decernarea Globurilor de Aur, care datorita grevei scenaristilor au fost “omagiate” printr-o simpla conferinta de presa.


Cum era si firesc, patru dintre filmele nominalizate la aceasta categorie se gasesc si pe lista filmelor intrate in competitie la sectiunea “Cel mai bun regizor”. Acestea sunt "Michael Clayton", in regia lui Tony Gilroy, "No Country for Old Men" regizat de fratii Joel si Ethan Coen, "There Will Be Blood" in regia lui Paul Thomas Anderson si “Juno” regizat de Jason Reitman. Lista este completata insa de filmul "Scaphandre et le papillon", in regia lui Julian Schnabel.

La categoria “Cel mai bun actor intr-un rol principal” sarcina juriului nu va fi deloc usoara, intrucat pe lista se regasesc unele dintre cele mai grele nume ale Hollywoodului:


Foto: Wikipedia.org

Tommy Lee Jones pentru rolul veteranului de razboi din filmul “In the Valley of Elah” si Johnny Depp in rolul razbunatorului Sweeney Todd din filmul “Sweeney Todd the demon barber of Fleet Street” nominalizati pentru cea de-a treia oara. Dintre aceste nominalizari, una a fost cu noroc pentru Tommy Lee Jones, el fiind desemnat cel mai bun actor in rol secundar in 1993.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.