Setari Cookie-uri

Nominalizatii premiilor Oscar

Premiile Academiei Americane de Film, ajunse la cea de-a 80-a editie, si-au anuntat nominalizatii de acest an ieri, 22 ianuarie. Si desi am ramas cu un gust amar din cauza ca mult premiatul film al lui Cristian Mungiu nu se afla pe aceasta lista, ne facem datoria si vi-i prezentam pe cei pe care juriul i-a considerat a fi suficient de buni pentru a candida in cursa pentru mult ravnitele Oscaruri. Ceremonia de decernare premiilor este programata pentru 24 februarie, insa inca nu se stie daca nu se va intampla acelasi lucru ca si la decernarea Globurilor de Aur, care datorita grevei scenaristilor au fost "omagiate" printr-o simpla conferinta de presa.

Foto: Wikipedia.org

Nominalizat pentru prima data, Viggo Mortensen, pentru rolul din “Eastern Promises”.

Foto: Wikipedia.org

Cele care au rama in competitie pentru distinctia de “Cea mai buna actrita intr-un rol principal” sunt:
Cate Blanchett pentru rolul din “Elizabeth: The Golden Age”, continuare a filmului “Elisabeth” din 1998. A mai fost nominalizata de doua ori pentru rol secundar si odata pentru rolul principal din “Elisabeth”, pentru care a si obtinut Oscarul. Daca mai adaugam pe lista si nominalizarea pentru un rol secundar in acest an, cine se mai poate indoi de talentul actritei?

Julie Christie- “Away from her”. In 1965 actrita a mai castigat un Oscar si incluzand si aceasta noua nominalizare, ea a adunat deja patru nominalizari.

Marion Cotillard - in filmul “La vie en Rose” interpreteaza rolul indragitei cantarete, a carei piesa da si titlul filmului, Edith Piaf.

Foto: Wikipedia.org

Laura Linney pentru“The Savages”. Ea este nominalizata pentru a treia oara la Oscar.

Ellen Page pentru rolul adolescentei din “Juno”, care decide sa pastreze sarcina si incepe sa caute un cuplu potrivit pentru adoptie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.