Setari Cookie-uri

Iubire contra cost

Povestea ce urmeaza sa v-o spun nu poate incepe cu "a fost odata ca niciodata" fiindca realitatea cruda a fiecarei zile imi aminteste ca nu a fost o data, ci se intampla in fiecare zi. Poate ca aceste randuri nu ar trebui scrise fiindca ar fi corect sa respect memoria unei bune prietene. Eu sper totusi ca prin intermediul lor voi trezi la realitate macar o femeie inocenta care se viseaza Cenusareasa.

Povestea ce urmeaza sa v-o spun nu poate incepe cu “a fost odata ca niciodata” fiindca realitatea cruda a fiecarei zile imi aminteste ca nu a fost o data, ci se intampla in fiecare zi. Poate ca aceste randuri nu ar trebui scrise fiindca ar fi corect sa respect memoria unei bune prietene. Eu sper totusi ca prin intermediul lor voi trezi la realitate macar o femeie inocenta care se viseaza Cenusareasa.

Am cunoscut-o in primele zile de facultate. Era retrasa, iar eu mai zvapaiata de felul meu am fost atrasa de simplitatea sa, de inocenta, de felul speriat in care privea in jurul sau. Venea dintr-un oras de provincie, intrase cu bursa la facultate si gasise cu greu un loc la camin fara a plati felurite “taxe suplimentare “. Nu avea o situatie materiala modesta... era saraca lipita pamantului! Nu o singura data i-am adus mancare de acasa si am privit-o cu satisfactie in timp ce infuleca. Era cuminte si desteapta. In plus invata zi si noapte fiindca stia foarte bine, bursa acea amarata era singura ei speranta pentru a face o facultate. Nu avea iubit, nu avusese niciodata, nu ridica ochii in fata unui barbat si oricum nu avea prilejul prea des fiindca nu se abatea niciodata de la traseul facultate-casa.

La un moment dat s-a produs schimbarea. Una din colegele ei de camera ii facuse marele “serviciu” de a-i face cunostinta cu un barbat care, spunea ea, ii va gasi de lucru. Nu mi-a spus nimic initial, desi eram bune prietene. Probabil era si ea constienta intr-o oarecare masura ca face o mare greseala dar, asa cum avea sa imi marturiseasca mai tarziu, se saturase de saracie. Poate ca i-a fost rusine, poate ca nu voia sa fie oprita, poate ca pur si simplu nu a avut suficient de multa incredere in mine... cert este ca eu am aflat prea tarziu ce se intampla.

Si-a pierdut virginitatea pe bani buni. Din cate am inteles asemenea “servicii” ar fi la mare cautare. A inceput sa iasa in oras, a inceput sa se preocupe de felul in care arata, a inceput sa nu mai invete, insa bursa nu mai era o necessitate pentru ea. Dupa cum va Spuneam era foarte frumoasa si am aflat ca avea “clienti” dintre cei mai alesi.

La inceput s-a departat de mine. Vedeam aceste schimbari din exterior si nu voiam sa ma gandesc de unde incepuse sa aiba bani. Se departase de toata lumea. Cred eu, ii era rusine si se simteam mai confortabil in compania celor care erau “ca ea”. Eu stiu mai bine decat stia ea atunci ca niciodata, dar niciodata ea nu se incadrase in lumea lor. Avea sufletul prea pur si era mult superioara din toate punctele de vedere acelora cu care ar fi fost asemanata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.