Setari Cookie-uri

Relatii de compromis

Am ales sa le numesc relatii de compromis… poate ca ar trebui sa le spun pseudorelatii. Oricum le-am numi insa, raman la fel, asa cum le cunoastem cu totii. Daca nu le-am trait sau le traim noi insene, le cunoastem de la un prieten, de la parinti poate, de la oameni apropiati.

Pseudorelatii

Am ales sa le numesc relatii de compromis... poate ca ar trebui sa le spun pseudorelatii. Oricum le-am numi insa, raman la fel, asa cum le cunoastem cu totii. Daca nu le-am trait sau le traim noi insene, le cunoastem de la un prieten, de la parinti poate, de la oameni apropiati.

Vorbesc despre acele relatii care continua si dupa ce s-a stins ultima urma de pasiune, cand fiecare partener isi cauta consolarea in bratele altcuiva, dar totusi niciunul nu incheie oficial relatia. Si daca, intr-adevar, este mai greu sa faci asta atunci cand esti legat de partener prin casatorie sau, si mai grav, printr-un copil, adevarata enigma incepe atunci cand constatam ca, fara a exista aceste “devenite obstacole”, sunt foarte multi oameni care continua acest gen de relatii.

Va suna cunoscut? Am reusit sa va trezesc interesul? Nu s-a intamplat niciodata ca o prietena sa vina sa va povesteasca despre relatia ei, care nu mai merge de cativa ani,dar care totusi continua? Sunt convinsa ca va suna cunoscut. Vorbesc despre acea singuratate in doi. Cunosc oameni care au format un cuplu mai bine de 10 ani si totusi nu erau multumiti de relatia lor. Sau cel putin unul nu era multumit, iar celalat se agata de aceasta relatie caci ii era teama sa o ia de la capat. Asadar se complacea intr-o situatie, din cauza anxietatii.

Spre deosebire de vedete, care trec de la o relatie la alta cu o patima aproape devoratoare, in randul oamenilor... mai putin cunoscuti, caci nu vreau sa-i numesc comuni numai pentru ca nu apar la televizor, am observat ca exista o nevoie de stabilitate mult mai accentuata. Dar trebuie sa recunosc ca sunt mai degraba de acord cu incheierea unei relatii care chiar nu mai functioneaza, si in care deja cred ca nu mai este vorba de singuratate, ci chiar de suferinta impartasita la cel mai inalt nivel.

Dar totodata cred ca unii oameni ar trebui sa analizeze mai bine situatia in care se afla, sa-si acorde mai mult timp pentru a-si cunoaste partenerul si sa nu mai actioneze sub impulsul momentului. Daca in alte tari divortul a devenit chiar o moda, la noi inca mai dainuie acele conceptii conforma carora daca te-ai casatorit trebuie sa ramai casatorit chiar si atunci cand nimic nu mai merge cum ar trebui. Femeia trebuie sa fie supusa barbatului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.