Setari Cookie-uri

Mitul din Punctul G

Punctul G a reprezentat in ultima vreme un subiect de discutii aprins. Dupa ce s-a hotarat de comun acord ca punctul G exista cu adevarat, a inceput o cautare avida a pozitionarii acestuia. Motivul acestei cautari e lesne de inteles: punctul G e sfantul graal al orgasmului intens.

Punctul G a reprezentat in ultima vreme un subiect de discutii aprins. Dupa ce s-a hotarat de comun acord ca punctul G exista cu adevarat, a inceput o cautare avida a pozitionarii acestuia. Motivul acestei cautari e lesne de inteles: punctul G e sfantul graal al orgasmului intens.

Punctul G a aparut in mentalul general prin anii 1950 cand a fost descoperit de omul de stiinta german Ernst Grafenberg, de unde si numele de punct G. Acesta entitatea considerata ‘vinovata’ pentru un orgasm intens a fost descrisa drept o masa nervoasa (asemanatoare cu un bob de mazara) ce se gaseste cam pe la jumatatea distantei dintre partea posterioara a osului pubian si partea superioara a cervixului. Acesta se afla cam la 6-7 cm in interiorul vaginului exact in spatele osului pubian.

Femeile au incercat sa il desopere pentru a-si cunoaste mai bine corpul si pentru a se putea bucura cat mai mult de deliciile sexuale, barbatii au vrut sa il identifice pentru a-si satisface partenerele si pentru a-si flata orgoliul propriu. Vestea pe care ne-au dat-o in urma cu cateva zile cercetatorii britanici pare insa sa puna punct acestor eforturi. Conform acestora punctul G nu exista.

Studiul realizat de cercetatorii britanici de la King’s College London e cel mai mare studiu de pana acum dedicat punctului G. Acesta a implicat 1 800 de femeie si nu a gasit nici o dovada ca punctul G ar exista in realitate. Raportul studiului, publicat in Jurnalul de Medicina Sexuala (Journal of Sexual Medicine), sustine ca punctul G nu este decat un produs al imaginatiei feminine, rezultat al informatiilor transmise de reviste si de catre consilierii pe probleme sexuale.

"Poate ca femeile sustin ca existenta punctului G se datoreaza dietei sau exercitiilor fizice, dar in realitate e imposibil sa gasesti trasaturi ale acestuia.[…] Acesta reprezinta cel mai mare studiu realizat vreodata si arata destul de clar ca ideea de punct G e subiectiva" precizeaza pentru BBC News Tim Spector, co-autor al studiului.

Cercetatorii implicati considera ca vestea nu e atat de rea pe cat s-ar crede. Andrea Burri, celalalt autor al studiului, evidentiaza faptul ca femeile ce nu au reusit sa-si descopere punctul G pot sta linistite; nu e nimic gresit cu ele, pur si simplu punctul G nu exista. Conform acesteia "este iresponsabil sa pretinzi existenta unei entitati ce nu a fost niciodata dovedita si mai apoi sa pui presiune atat pe femei cat si pe barbati sa o gaseasca."
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.