Setari Cookie-uri

Mitul din Punctul G

Punctul G a reprezentat in ultima vreme un subiect de discutii aprins. Dupa ce s-a hotarat de comun acord ca punctul G exista cu adevarat, a inceput o cautare avida a pozitionarii acestuia. Motivul acestei cautari e lesne de inteles: punctul G e sfantul graal al orgasmului intens.

La aflarea acestei vesti trebuie sa ramanem totusi putin sceptici. De unde nu cu mult timp in urma un alt studiu, italian de aceasta data, sustinea ca punctul G poate fi identificat cu ajutorul ultrasunetelor, acum aflam ca de fapt e o iluzie. Cercetatorii de la Universitatea din L’Aquila au aratat in cadrul unui studiu realizat in 2008 ca punctul G exista macar la o parte din femei. Investigatiile cu ultrasunete au scos la iveala faptul ca femeile care se bucura de orgasm vaginal au tesutul dintre vagin si uretra mai gros.

Din istoria ‘inexistentului’ punct G trebuie sa mai mentionam un episod important. David Matlock, un chirurg specialist in chirurgie estetica, a creat o versiune artificiala a punctului G. In unele cazuri aceasta incercare a docorului a avut drept rezultat o zona foarte sensibila ce induce orgasme chiar si atunci cand ‘posesoarea’ isi conduce masina pe un teren accidentat. Macar despre versiunea create artificial putem spune cu siguranta ca e reala.

Pana una alta punctul G ramane un subiect de actualitate. Pana si revista de specialitate ce a publicat studiul britanic intentioneaza sa porneasca in paginile sale o dezbatere pe acest subiect publicand articole pro si anti punctul G (daca ni se permite sa numim astfel cele doua tabere).

Unii oamenii de stiinta sustin ca punctul G nu e altceva decat produsul unei imaginatiei bogate, altii insa nu se grabesc sa ii nege existenta. Tu ce crezi? Punctul G e mit sau realitate?


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.