Setari Cookie-uri

Mic ghid pentru ghicit in cafea

Desi unii oameni neaga, foarte putini sunt cei care nu si-au dorit niciodata sa cunoasca ceea ce le rezerva viitorul. Drept marturie stau diferitele practici aparute inca din cele mai vechi timpuri destinate acestui scop.

In timpul procesului de fierbere, cafeaua se amesteca lent, lasandu-se apoi sa se formeze caimacul.

Ghicitul incepe imediat ce cafeaua da sa se umfle in ibric, moment in care, pe suprafata ei se formeaza deja niste semne, figuri. Si acestea se pot interpreta. Daca insa cafeaua a dat in foc la fierbere, intregul proces se anuleaza si se amana pentru o alta zi.

Dupa ce cafeaua a fiert, se toarna in cescuta. Persoana careia i se va ghici trebuie sa se relaxeze, sa savureze cafeua, sa se adune, sa se detaseze de exterior si sa se adanceasca in sine, sa se concentreze asupra propriei persoane si asupra aspectelor mai importante din viata ei. Daca este necesar, ea va fi chiar lasata singura.

Cand cafeaua este pe terminate, se roteste energic ceasca, pentru a imprastia si uniformiza zatul, apoi se rastoarna cu fundul in sus pe farfurioara si se lasa asa pentru 5-10 minute.

Zone de ghicit

Ghicitul se face nu numai in zatul din cescuta, ci si in cel de pe farfurie, si asa cum spuneam mai sus si in caimacul format in timpul fierberii. Cele mai frecvente forme care apar in caimacul cafelei aflate pe foc sunt: un cap de cal sau ceva mai rar de om, culmea unui deal, o albina sau mai multe, unul sau mai multe puncte.

Capul de cal - reprezinta un simbol al evenimentelor placute, in familie sau in cercul de prieteni.

Capul de om- simbolul uni protector, al unei persoane care va sprijina.

Culme de deal- o reusita mare in afaceri; la polul opus, poala dealului simbolizeaza umilinta.

Albinele - prevestesc noroc daca sunt albicioase; daca sunt negre, indiferent de numarul lor, prevestesc intalnirea cu o femeie harnica, de la care vei avea ce sa inveti.

In ceea ce priveste ceasca, exista mai multe zone de ghicit:

- jumatatea dinspre toarta cestii, de la marginea si pana la fundul ei, ofera indicii referitoare la fapte si evenimente interne, adica din casa celui caruia i se ghiceste sau care tin de viata personala:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.