Setari Cookie-uri

Mic ghid pentru ghicit in cafea

Desi unii oameni neaga, foarte putini sunt cei care nu si-au dorit niciodata sa cunoasca ceea ce le rezerva viitorul. Drept marturie stau diferitele practici aparute inca din cele mai vechi timpuri destinate acestui scop.

Cafeaua are o istorie de peste 1000 de ani, incepand prin a fi consumata ca aliment, si abia apoi ca bautura. Razboinicii triburilor africane de exemplu, consumau cafea pentru a avea mai multa energie si forta in lupta. Cafeaua castigase o reputatie mistica in timpurile stravechi, datorita proprietatilor ei stimulative, generatoare a unui fel de extaz religios. Unii dintre crestini chiar considerau cafeau drept bautura diavolului. Si desi astazi o consumam ca pe ceva firesc, inca suntem extrem de sceptici in legatura cu arta ghicitului in cafea ca si cu multe din stiintele oculte.

Montaigne a surprins atat de bine tendinta omului de a blama ceea ce nu cunoaste ca si greselile ce decurg din aceasta practica atat de comuna: “ Ratiunea m-a invatat ca nu exista stupiditate mai mare pe lume decat condamnarea hotarata a unui lucru drept fals si imposibil si incercarea de a-l aduce la nivelul capacitatii noastre de intelegere”.

Principii generale

Arta ghicitului in cafea se bazeaza pe cateva principii fundamentale, principii pe care de altfel le impartaseste si cu celelate stiinte din cadrul carora face parte:

- Viitorul exista si poate fi cunoscut;
- A nega este absurd, a observa este stiintific, a reflecta este intelept;
- Lumea este incarcata de simboluri si corespondente, accesibile mintii ce cunoaste codurile;
- Dirijarea propriului destin ii apartine celui care este stapan pe energiile sale, are stiinta si are vointa;
- Notiunea de viitor este una foarte relativa.

Fiind o arta intuitiva, alaturi de arta interpretarii viselor sau cea a ghicitului in carti, se impun doua precizari foarte importante:

1. Profetiile trebuie privite ca posibilitati, si nu drept certitudini.

2. Profetiile sunt supuse liberului arbitru.

Prepararea bauturii

Pentru a ghici in cafea, este foarte important ca atat cafeau cat si zaharul, daca folositi, sa fie pure si bine uscate. Orice amestec poate sa modifice formele si depunerea zatului. Ceasca trebuie sa fie perfect curata, neteda pe dinauntru, sa nu aiba mai mult de 250-300 ml, si preferabil sa fie un pic borcanata, pentru ca suprafata de depunere sa fie mai mare. Ea trebuie sa fie asezata pe farfuria originala, cea cu care a fost cumparata, iar in cazul in care nu o mai aveti, cautati o farfurie intinsa pentru a aseza ceasca.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.