Setari Cookie-uri

Un festival despre haiduci și cai

Spectacol, adrenalină, relaxare și un peisaj de poveste! Cele mai electrizante show-uri de cascadorie ecvestră își vor da întâlnire între 15 și 17 iunie pe Vârf la În, în Sat Brebu, Comuna Runcu (Dâmbovița) la cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest.  Intrarea este  gratuită!

Comunicat de presă

Haiduci moderni readuc în actualitate legendă lui Radu Anghel și poveștile cu comori ascunse ale masivului Leaota și le transpun în “arena” hipică prin momente intense de dresură cu cai, demonstrați de artă a călăriei, competiți ecvestre, dresaj natural, Volteo, Voltij și Djighit.

Eveniment Haidook Experience

„Ca și la primele două ediții vom avea un concurs de Working Equitation, spectacol de dresaj, cascadorii ecvestre, muzică și o mulțime de momente și ateliere pentru copii. Anul acesta am introdus un spectacol competiție de cascadorii călare, trăsurici conduse de copii și un spectacol de teatru ecvestru în aer liber. Sperăm noi că toți participanții se vor gândi serios să își dezvolte abilitățile de călărie pentru a se putea bucura pe viitor de adrenalină și bucuria de viață care vin la pachet cu caii”, spune țonut Popescu, inițiatorul Haidook Summer Fest.

Citește și:

Prima zi a evenimentului Haidook Summer Fest, 15 iunie 2018, va fi dedicată pasionaților de călărie care își vor demonstra abilitățile în prima etapă a concursului de Working Equitation. Cea de-a doua zi, 16 iunie 2018, începe în forță cu disciplină dresajului, fiind ziua în care caii și cei mai agili dintre maeștrii călăriei ne vor delecta cu eleganța dansului ecvestru. Este ziua în care vor continuă probele de working equitation, o disciplină mai puțin cunoscută publicului din România cu probele de viteză și îndemânare.

Eveniment Haidook Experience

„Am reușit și la această ediție să aducem nume recunoscute în plan internațional: Miron Bococi și fratele sau Liviu, cunoscuți pentru metodă de dresaj respectiv spectacolele ecvestre cu care încânta publicul la mari evenimente internaționale, echipa de cascadori Lupii Albi, Vali Vasilescu împreună cu echipa de la Basme cu cai”, spune Ionuț Popescu.

Citește și:

Spectatorii vor descoperi Djighit-ul, acrobații ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan și vor asista la un un moment inedit de “battle dance” ecvestru. Cascadorii Lupii Albi vor readuce în atenția publicului mai tânăr reprezentații cu figuri istorice emblematice din istoria României, precum, Decebal, Traian, Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş sau Iancu Jianu.

„Haidook Summer Fest are mai multe atuuri. În primul rând locul de desfășurare, care îi dă parfumul de petrecere câmpenească. Invitații, absolut speciali. Credeți-mă, nu îi găsiți pe toți la un loc nicăieri în România. Spectacolele ecvestre, frumusețea cailor, competițiile, toate de excepție. Sentimentul de a aparține unei lumi care nu și-a pierdut autenticitatea. Cred că este singurul eveniment ecvestru din România unde vizitatorii au ocazia să urmărească pe viu un număr mare de cascadori și cai, într-o reprezentație care ne va ține cu sufletul la gură”, spune cel care sta in spatele acestui eveniment, Ionuț Popescu.

Citește și:

Situată la poalele muntelui Leaota, zona Runcu este o comoară neșlefuită, cu o energie foarte bună și încă liniștită, fără supraaglomerarea întâlnită în alte zone turistice din apropiere. Are avantajul că este foarte aproape de București, la 1,5 h de drum cu mașina.

Eveniment Haidook Experience

Și poveste nu se oprește aici. „Unul dintre visele mele pe termen lung este că România să devină o destinație renumită de turism ecvestru. Acum lucrez activ la structurarea unui program de drumeții călare, pe care l-am numit Haidook Experience – prin intermediul căruia călăreții cu experiență medie și avansată să ajungă pe vârfurile muntoase din Leaota și Bucegi. Sunt adevărate aventuri călare, cu dormit la stana pe munte și pregătit mâncare la ceaun, totul în condiții de maximă siguranță, pe care să se bucure iubitorii de experiențe inedite, din acelea de povestit copiilor și nepoților”, spune Ionuț Popescu.

Citește și:

Noutăți despre eveniment găsiți pe site-ul oficial al festivalului (https://haidook.ro/) și pe pagina de Facebook.

Festivalul este dedicat atât iubitorilor de cai, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură, intrarea fiind gratuită.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.