Setari Cookie-uri

Opt pași pentru a-ți construi o afacere făcând ceea ce îți place

Dacă ai spirit entreprenorial și ești pasionată de ceva anume, poate că este momentul să încerci să îți creezi o afacere a ta.

Din ce în ce mai mulți oameni renunță la așa zisa siguranță a job-ului, pentru a se dedica unei activități care, pe lângă resursele financiare, le aduce împlinire dar și libertatea de a-și gestiona timpul așa cum doresc.

Iată care sunt pașii pe care i-am urmat atunci când am început Self-Publishing Mastery și pe care poți să îi pui și tu în practică.

Opt pasi pentru a-ti construi o afacere facand ceea ce iti place

Sursa Foto: Shutterstock/By AlphaSpirit

1. Pune-ți întrebările potrivite. Printre acestea, cât de bine te pricepi să faci ceea ce îți place? Există o problemă acută pe afacerea ta o rezolvă? Cum le poți fi cel mai bine de folos oamenilor făcând ceea ce îți place? Ce impact îți dorești să ai în lume și cât de mare vrei să fie acesta-local, național sau, de ce nu global? Cât timp, energie și bani ai la dispoziție și ești dispusă să investești în afacerea ta? Cum vrei să arate viața ta peste un an? Dar peste zece? Răspunsurile îți vor arăta dacă business-ul tău are potențial pentru succes, dacă ești pregătită să îl începi acum și îți va da un imbold să îl începi.

Citește și:

2. Fă-ți temele. Dacă ai hotărât să începi, trebuie să faci cercetare. Și cum probabil nu ai bani pentru studii de piață și focus grupuri, sarcina îți revine ție. Studiază piața, află cât de mare este, care sunt oportunitățile și provocările. Caută poveștile de succes dar află și motivele pentru care unii au eșuat. Află de ce resurse ai nevoie pentru a demara afacerea.

3. Pregătește-te. Șlefuiește-ți talentul și abilitățile. Invață unele noi, de care ai nevoie pentru a avea succes. Adoptă mentalitatea potrivită. Conectează-te cu alți atreprenori din domeniul tău și construiește relații cu aceștia. Fă-ți un business-plan care să includă și detaliile financiare - cheltuieli și încasări pentru primii trei ani.

4. Construiește-ți tribul. Identifică-ți clientul ideal și află totul despre acesta. Alătură-te un grupuri în lumea virtuală și cea reală frecventate de potențialii tăi clienți și începe să oferi valoare fără să ceri nimic în schimb. Ai o atitudine pozitivă și entuziastă.

Citește și:

5. Construiește-ți un brand puternic. Ai nevoie de un brand puternic pentru a crea o impresie memorabilă. Un brand nu înseamnă doar un logo dar și misiunea, valorile, povestea ta. Odată creat, nu ezita să îl comunici.

Construieste-ti un brand puternic

Sursa Foto: Shutterstock/By Nokuro

6. Convinge și fii de ajutor. Folosește vizualizarea și meditația pentru a sprijini acțiunile tale din viața reală. Construiește o relație de încredere și loialitate cu clienții tăi.

7. Monitorizează și ajustează. Fii cu ochii pe rezultatele tale, nu acționa din inerție. Păstrează ceea ce funcționează, renunță la ce nu. Folosește-te de feedback-ul obșinut de la clienți pentru a-ți îmbunătăți produsele și serviciile existente și a crea altele noi. Fii la curent cu ce se întâmplă în piață.

Citește și:

8. Rămâi proaspătă și relevantă. Nu-ți fie teamă să îți îmbraci afacerea în haine noi, să evoluezi odată cu clienții tăi, să le anticipezi dorințele și nevoile.

Sursa Foto Front page: Shutterstock/By ImageFlow

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.